Δίκη Χρυσής Αυγής-Η εισαγγελέας απέρριψε τα αιτήματα Κασιδιάρη & Λαγού

Δίκη Χρυσής Αυγής-Η εισαγγελέας απέρριψε τα αιτήματα Κασιαδιάρη & Λαγού-Επίθεση Πλεύρη στην Μάγδα Φύσσα Facebook Twitter
0

Την απόρριψη των αιτημάτων των Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού για την έξοδο τους από τις φυλακές εισηγήθηκε σήμερα κατά τη συνέχεια της δίκης της Χρυσής Αυγής η εισαγγελική αρχή.  

Η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών Κυριακή Στεφανάτου εισηγήθηκε να απορριφθεί η αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών κάθειρξης, που τους έχει επιβληθεί με βάση την πρωτόδικη απόφαση. Επικαλέστηκε το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης με το οποίο αποφασίστηκε η μη χορήγηση αναστέλλουσας δύναμης στην έφεση που κατέθεσαν οι δύο τους.

Όπως είπε η εισαγγελέας, το πρωτόδικο δικαστήριο αποφάσισε να οδηγηθούν στις φυλακές λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, του είδους και της βαρύτητας των πράξεων τους, της περιφρόνησης στην έννομη τάξη, της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας, αλλά και για τις εν ψυχρώ επιθέσεις προς τους παθόντες καθώς και διότι πρόκειται για επικίνδυνα, ριψοκίνδυνα, αδίστακτα άτομα.

Η εισαγγελέας δεν αποδέχτηκε την δικαιολογία ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά ζητήματα υποστηρίζοντας αυτό πως δεν συνιστά ανεπανόρθωτη βλάβη. Απορρίφθηκε και το επιχείρημα πως θα λάβει τέλος η πολιτική τους καριέρα. Όσον αφορά τα προβλήματα υγείας συγγενών του Ηλία Κασιδιάρη η εισαγγελέας απάντησε πως αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή.

Ο Κασιδιάρης συνέκρινε τον εαυτό του με τον Ιμάμογλου

Εντύπωση προκάλεσε η στάση του Ηλία Κασιδιάρη όταν τοποθετήθηκε για το αίτημα που έχει υποβάλει και έφτασε στο σημείο να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Εκρεμ Ιμάμογλου. Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης καταδικάστηκε πρόσφατα από την τουρκική δικαιοσύνη

Ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, έφτασε στο σημείο να ζητήσει την εξαίρεση της εισαγγελέως της έδρας διότι όπως ισχυρίστηκε, στην απορριπτική πρότασης της αναφέρθηκε στην ιδεολογία του εντολέα. «Η εισαγγελέας ποινικοποίησε την ιδεολογία και ζητάμε την εξαίρεσης της» τόνισε ο δικηγόρος, προσθέτοντας πως εάν η εισαγγελέας ανακαλέσει θα αποσύρουν την αίτηση. Πάντως η κα Στεφανάτου του απάντησε ότι εμμένει σε όσα είπε.

Παράλληλα, ο δικηγόρος του Γ.Λαγου έκανε επίθεση στη Μάγδα Φύσσα, λέγοντας «δεν είναι αναρχική γιατί εγώ τους σέβομαι αλλά κομμουνίστρια που χαιρετάει έτσι (σ.σ. κάνοντας γροθιά με το χέρι του)».
 

Επεισοδιακή συνεδρίαση 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του Γιάννη Λαγού, οπαδοί του τον χειροκρότησαν προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου. Η ίδια ζήτησε από τους αστυνομικούς να παρέμβουν και να οδηγήσουν κάποιον εξ αυτών ενώπιον του δικαστηρίου. Η πρόεδρος επανέλαβε ότι απαγορεύονται τα χειροκροτήματα και τόνισε πως εάν επαναληφθεί το δικαστήριο θα λάβει τα μέτρα του απευθύνοντας αυστηρές συστάσεις και προς τους αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση της τάξης .

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηράκλειο: Τα σενάρια που εξετάζονται για τον θάνατο της 17χρονης που έπεσε σε γκρεμό 50 μέτρων

Ελλάδα / Ηράκλειο: Τα σενάρια που εξετάζονται για τον θάνατο της 17χρονης που έπεσε σε γκρεμό 50 μέτρων

H οικογένεια της μαθήτριας απηύθυνε έκκληση σε όσους πολίτες είδαν κάτι να επικοινωνήσουν με την αστυνομία, μήπως και διαλευκανθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες η κοπέλα βρέθηκε στο κενό
NEWSROOM