Δίκη για Μάτι: Στις 3 Ιουνίου η απόφαση του Εφετείου

Δίκη για Μάτι: Στις 3 Ιουνίου η απόφαση του Εφετείου για τους 21 κατηγορούμενους Facebook Twitter
Δίκη σε δεύτερο βαθμό για την τραγωδία στο Μάτι/ Eurokinissi
0

Στις 3 Ιουνίου το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του ως προς το ποιοι ευθύνονται που η φωτιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018.

Μετά τη διαδικασία των αγορεύσεων συνηγόρων θυμάτων και κατηγορουμένων, που σήμερα ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν ένα μήνα, οι δικαστές του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου θα ανακοινώσουν την απόφασή τους στην αίθουσα Τελετών του Εφετείου.

Το δικαστήριο κλήθηκε να δικάσει εξαρχής και τα 21 πρόσωπα που παραπέμφθηκαν για την υπόθεση, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών, και να κρίνει ποιων οι ενέργειες ή οι παραλείψεις επέδρασαν στον όλεθρο που άφησε πίσω της η φωτιά. Δικάζει επίσης και τον άνθρωπο που του αποδίδεται η έναρξη της φωτιάς.

Οι δικαστές έχουν μπροστά τους υλικό δεκάδων χιλιάδων σελίδων, με σωρεία στοιχείων, επιστημονικών δεδομένων, μαρτυρικών καταθέσεων που καταγράφηκαν στη δίκη αλλά και τους ισχυρισμούς που προβάλουν οι κατηγορούμενοι για να αποφανθούν τι συνέβη πριν, κατά την διάρκεια και μετά την πυρκαγιά ώστε να αφήσει πίσω της συνολικά 104 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.

Θα μελετήσουν επίσης και την πρόταση από την εισαγγελέα της Έδρας, η οποία τον περασμένο Μάρτιο ζήτησε την ενοχή των 12 από τους 21 κατηγορούμενους ανάμεσα στους οποίους η τότε ηγεσία αλλά και στελέχη της Πυροσβεστικής, η τότε περιφερειάρχης Αττικής, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ο τότε δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου αλλά και ο πολίτης που στην αυλή του ξεκίνησε η φωτιά.

Η εισαγγελέας είχε δώσει μεγάλη βαρύτητα στην αγόρευση της σε πολλές «αποφάσεις» που αποδείχθηκαν μοιραίες εκείνο το απόγευμα, συνθέτοντας το παζλ των ευθυνών και αφιερώνοντας μεγάλο μέρος της εισήγησής της στο θέμα της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Την παρέπεμψαν σε ψυχιατρική εξέταση με σκοπό να την απολύσουν»

Ο θείος της 57χρονης Σοφίας Χρηστίδου έκανε λόγο για σοβαρές παραλείψεις από την πλευρά των Διευθύνσεων του σχολείου και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
THE LIFO TEAM
ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / ΟΣΕ: Αναστέλλεται η λειτουργία του Οδοντωτού - Τι ισχύει για όσους έχουν εκδώσει εισιτήρια

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν σε τμήματα της τουριστικής διαδρομής έντονα φυσικά φαινόμενα που οδηγούν σε κατολισθήσεις μεγάλων και επικίνδυνων βράχων προς τις σιδηροτροχιές από τη γύρω δασική έκταση του όρους Χελμού
THE LIFO TEAM