Επώνυμη καταγγελία για τον θάνατο του Εμπουκά, ενός νιγηριανού μετανάστη, κατά τη διάρκεια προσαγωγής του στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, έκανε στο Facebook η Ένωση Αφρικανών Γυναικών.

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται ο Εμπουκά, πατέρας δύο παιδιών, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες ή την αιτία. 

 

To LIFO.gr επικοινώνησε με το ΑΤ Ομόνοιας και το Υπασπιστήριο Ασφάλειας Αττικής, που δεν επιβεβαίωσαν ούτε διέψευσαν την καταγγελία, παραπέμποντας στην ΓΑΔΑ. Από το γραφείο τύπου της αστυνομίας αναμένουμε απάντηση σχετικά με το θέμα ή έστω μια ανακοίνωση.

 

Ολόκληρη η καταγγελία:

 

Ένας άντρας από τη Νιγηρία, από την κοινότητά μας, δολοφονήθηκε πριν λίγες μέρες στην Ομόνοια από την ελληνική αστυνομία.

 

Χρειάζεται να βγούμε έξω και να φωνάξουμε.


Πρέπει να κάνουμε κάτι τώρα πριν χαθούν ακόμη περισσότερες ζωές.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Γνωρίζουμε ήδη δύο άτομα ακόμη από την κοινότητα μας που έχουν δολοφονηθεί πρόσφατα από την αστυνομική βία. Και πολλά ακόμη άτομα έχουν χάσει τις ζωές τους εδώ και χρόνια αντίστοιχα και δεν το μαθαίνουμε ποτέ. Aκούμε καθημερινά για ξυλοδαρμούς από την αστυνομία ατόμων αφρικανικής καταγωγής όπου τους εγκαταλείπουν στο δρόμο μετά για να πεθάνουν. Οι δολοφονίες αυτές αποσιωπούνται.

 

Ο Ebuka ήταν πατέρας 2 παιδιών, το ένα νεογέννητο. Τον πενθούν οι γυναίκα του, τα παιδιά του, η κοινότητά του. Στεκόμαστε αλληλέγγυα με την οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

 

Η αστυνομία δεν μας προστατεύει. Ως Αφρικανική Κοινότητα στην Ελλάδα αισθανόμαστε συνεχώς ότι οι ζωές μας είναι σε κίνδυνο.

 

Απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Ebuka!

 

«Δικαιοσύνη για τον Εμπουκά» - Σοβαρή καταγγελία για θάνατο Νιγηριανού μετανάστη από αστυνομική βία