Πιο έντονο το δεύτερο κύμα της πανδημίας επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ημερήσια ενημέρωση.

 

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε πόσο απαραίτητο είναι να τηρηθούν τα μέτρα, προκειμένου να βγει η χώρα πιο γρήγορα από την δοκιμασία της πανδημίας.

 

 Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στον τρόπο μετακίνησης όσον αφορά σε δικαστικές υποθέσεις. 

 

Μετακινήσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών μπορούν να γίνονται και εκτός περιφέρειας με τη σχετική δήλωση που απαιτείται και αποστολή στο 13033 με τον κωδικό 3.

 

Ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις όπως είναι η κλήση μάρτυρα κλπ χρειάζεται και η σχετική κλήση ή mail από τις αρμόδιες αρχές, εφόσον έχει σταλεί.

 

Αναλυτικότερα:

 

-Σε περίπτωση μετάβασης σε δικαστήριο ως μάρτυρας, δικηγόρος ή κατηγορούμενος, αυτή αποδεικνύεται από τη σχετική κλήση ή τη βεβαίωση του δικηγόρου.

 

-Για μετάβαση σε συμβολαιογράφο ή δικαστήριο για ένορκη βεβαίωση, αυτή αποδεικνύεται από βεβαίωση δικηγόρου ή κλήση, αν υπάρχει.

 

-Κάθε άλλη μετακίνηση σε δικαστική αρχή, δικηγόρο ή συμβολαιογράφο, αποδεικνύεται από κλήση της υπηρεσίας, ή βεβαίωση δικηγόρου, ή συμβολαιογράφου, που πιστοποιεί με αποστολή εγγράφου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την κλήση-πρόσκληση του μάρτυρα ή πελάτη του.

 

 

Οι μετακινήσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών συνοδεύονται από τη σχετική φόρμα που καλύπτει τις μετακινήσεις ελεύθερων επαγγελματιών με την επισήμανση ότι για λόγους εργασίας οι τρεις αυτές κατηγορίες, δηλαδή δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές, μπορούν να κινούνται και εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους για λόγους εργασίας.

 

Το ίδιο ισχύει και για τους μάρτυρες, αν πρέπει να καταθέσουν εκτός της περιφερειακής ενότητας της κατοικίας τους.

  

Σε ό,τι αφορά σε ψάρεμα και κυνήγι, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν επιτρέπονται. Δεν υπάρχει καμία εξαίρεση, τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Ετοιμάζεται δε, ρύθμιση για ανανέωση αδειών κυνηγιού για ένα χρόνο, δεδομένων των εξόδων που έχουν κάνει οι φίλοι του κυνηγιού.

 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς παράθεσε και στοιχεία ελέγχων από την αρχή του lockdown το Σάββατο στις 6 π.μ.  Έχουν διεξαχθεί 181.138 έλεγχοι, 2.075 παραβάσεις. 779.650 ευρώ σε πρόστιμα και έχουν επιδοθεί διοικητικές κυρώσεις σε 29 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Συστάθηκαν 4.530 συνεργεία της αστυνομίας ενώ 20 χιλ. και πλέον αστυνομικοί επι ποδός για τον έλεγχο των μέτρων, ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Υπενθυμίζεται ότι σε 1.490 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

 

Κατά το ίδιο διάστημα κατεγράφησαν 41 θάνατοι. Όσον αφορά τους διασωληνωμένους ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ανέρχονται σε 239