Διεθνής Οικονομική Ολυμπιάδα: Αργυρό μετάλλιο σε Έλληνα μαθητή- Ξεχώρισε σε 38.000 διαγωνιζόμενους

Διεθνής Οικονομική Ολυμπιάδα: Αργυρό μετάλλιο σε Έλληνα μαθητή- Ξεχώρισε σε 38.000 διαγωνιζόμενους Facebook Twitter
Φωτ: The IEO/ International Economics Olympiad/ Instagram
0

Μεταξύ 38.000 διαγωνιζομένων μαθητών από επτά χώρες, ένας Έλληνας μαθητής της Β' Λυκείου, ο Αλκιβιάδης-Ιωάννης Τουτζιαρίδης κατέκτησε τη δεύτερη θέση στους τελικούς της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας, στη Βουδαπέστη. Στην πέμπτη θέση κατετάγη η συμμαθήτριά του, Σόνια Βουδούρη.

Σύμφωνα με το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών, που δημοσιοποιεί και τη σχετική είδηση, «η επιτυχία των δύο παιδιών γίνεται ακόμη μεγαλύτερη δεδομένου του ότι τα Οικονομικά διδάσκονται στην Ελλάδα αυτοτελώς μόνο στην Γ' Λυκείου, αντίθετα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου ο οικονομικός εγγραμματισμός ξεκινά πολύ νωρίτερα στο σχολικό πρόγραμμα».

Στις εθνικές φάσεις του διαγωνισμού συμμετείχαν συνολικά 38.000 μαθητές και μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από επτά χώρες. Στην Ελλάδα, η Οικονομική Ολυμπιάδα, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων για μαθητές και μαθήτριες Λυκείου στη χώρα μας, διοργανώθηκε φέτος για δεύτερη φορά με συμμετοχή 2.352 διαγωνιζομένων από 172 σχολεία της επικράτειας και δύο σχολεία της ομογένειας από την Αίγυπτο και την Αλβανία.

Διεθνής Οικονομική Ολυμπιάδα: Αργυρό μετάλλιο σε Έλληνα μαθητή- Ξεχώρισε σε 38.000 διαγωνιζόμενους Facebook Twitter
Ο αργυρός Ολυμπιονίκης Αλκιβιάδης-Ιωάννης Τουτζιαρίδης.

Ο αργυρός Ολυμπιονίκης Αλκιβιάδης-Ιωάννης Τουτζιαρίδης επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι «η οικονομική εκπαίδευση αποτελεί βασικό πυλώνα τόσο στην διαδικασία της μετάβασης από το σχολείο στην πραγματική αγορά εργασίας, όσο και στις πολιτικές απόψεις που διαμορφώνονται. Ο διαγωνισμός αυτός είναι λοιπόν ένα μέσο καταπολέμησης του οικονομικού αναλφαβητισμού στην Ελλάδα και στις συμμετέχουσες χώρες».

Η Οικονομική Ολυμπιάδα 2021-2022 διοργανώθηκε στην Ελλάδα με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος για τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού, καθώς και την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM