Διαθήκη Μίκη Θεοδωράκη: Επιθυμία του να γίνει μουσείο το σπίτι στην Ακρόπολη- Τι αναφέρει για τον Νίκο Κουρή

Διαθήκη Μίκη Θεοδωράκη: Επιθυμία του να γίνει μουσείο το σπίτι στην Ακρόπολη- Τι αναφέρει για τον Νίκο Κουρή Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Συνολικά πέντε είναι οι διαθήκες του Μίκη Θεοδωράκη, που συμπληρώνουν η μία την άλλη. 

Το άνοιγμα της διαθήκης ανακοινώθηκε την περασμένη Δευτέρα, από την έδρα του Πρωτοδικείου Αθηνών. Η πρώτη διαθήκη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη συντάχθηκε το 2011, ενώ η τελευταία τον Απρίλιο του 2021, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega. 

Ο μουσικοσυνθέτης κάνει αναφορά στον Νίκο Κουρή στη διαθήκη του, τον «αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη», όπως αναφέρει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Τον ευχαριστεί για τη διάδοση του έργου του και προτρέπει τους οικείους του να του επιτρέψουν να συνεχίσει να το κάνει, χωρίς εμπόδια. 

Επίσης, προτρέπει να αφήσουν ανεμπόδιστα να διαδίδουν το έργο του και άλλους ανθρώπους που το πράττουν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. 

Επιπλέον, επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη είναι το σπίτι στο οποίο διέμενε, στην περιοχή της Ακρόπολης, να μετατραπεί σε μουσείο, ενώ αφήνει το αυτοκίνητό του σε ίδρυμα. 

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη είναι η διαμάχη ανάμεσα στον Νίκο Κουρή και την Μαργαρίτα Θεοδωράκη. Ο πρώτος, με εξώδικη πρόσκληση, κάλεσε την κόρη του μουσικοσυνθέτη να επισκεφθούν μαζί πραγματογνώμονα- γενετιστή, προκειμένου να γίνει τεστ DNA, προκειμένου «να εξακριβωθεί η βιολογική συγγένειά» τους. 

Στα τέλη Σεπτεμβρίου έγινε δεκτή από το Πρωτοδικείο η αίτηση για προσωρινή διαταγή που κατέθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή, που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του μουσικοσυνθέτη. Το δικαστήριο με την προσωρινή διαταγή του απαγορεύει να χρησιμοποιεί το επώνυμο Θεοδωράκης και θα έχει ισχύ μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων της κόρης του μουσικοσυνθέτη, που θα εκδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ