Bullying στο Αρσάκειο: ΕΔΕ για τυχόν ευθύνες καθηγητών, ανακοίνωσε το ιδιωτικό σχολείο Facebook Twitter

Ανακοίνωση όσον αφορά στο σοβαρό περιστατικό bullying που έλαβε χώρα εντός του ιδιωτικού σχολείου εξέδωσε το Αρσάκειο, ενημερώνοντας πως ζητήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, στην εν λόγω ανακοίνωση, το εκπαιδευτικό ίδρυμα ενημερώνει τους γονείς των μαθητών στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας πως εντός της ημέρας θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες.

Στόχος να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα, δηλαδή τον Σύλλογο Διδασκόντων.

«Υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν» συμπληρώνει.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια διαλείμματος, έξι 15χρονοι μαθητές ακινητοποίησαν άλλον ανήλικο, τον έδεσαν με μία πετονιά και τον χτύπησαν. Στη συνέχεια τύλιξαν την πετονιά γύρω από τον λαιμό του και τον τραβούσαν.

Το θύμα δεν αντέδρασε, φοβούμενο πως θα τον πνίξουν, αλλά ενημέρωσε τους γονείς του, οι οποίοι προχώρησαν σε καταγγελία στις Αρχές.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου, συνελήφθησαν τέσσερις ανήλιοι σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία. Δικογραφία σχηματίστηκε και για τους άλλους δύο ανηλίκους, που δεν βρέθηκαν εντός του χρονικού ορίου της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι συλληφθέντες φαίνεται πως παραδέχθηκαν ότι ήταν μπροστά στο περιστατικό, αλλά ισχυρίστηκαν πως την επίθεση έκαναν οι άλλοι δύο ανήλικοι. Αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Ελλάδα

Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση