Βρέθηκε τμήμα του αεροπλάνου που έπεσε στο Μεσολόγγι

Βρέθηκε τμήμα του αεροπλάνου που έπεσε στο Μεσολόγγι Facebook Twitter
0

Τμήμα του μονοκινητήριου αεροσκάφους που έπεσε χθες σε θαλάσσια περιοχή στο Μεσολόγγι, εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτη. 

Όπως μεταδίδει το onairnews.gr, κομμάτι του αεροσκάφους βρέθηκε από αξιωματικούς του λιμενικού που συμμετέχουν με σκάφος στην επιχείρηση εντοπισμού.

Το κομμάτι μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Μεσολογγίου και αναμένεται να εξεταστεί από τεχνικούς. Οι έρευνες σταμάτησαν για σήμερα και θα συνεχιστούν αύριο, με το πρώτο φως της ημέρας.

Βρέθηκε τμήμα του αεροπλάνου που έπεσε στο Μεσολόγγι Facebook Twitter
Βρέθηκε τμήμα του αεροπλάνου που έπεσε στο Μεσολόγγι Facebook Twitter

Παρά την εκτεταμένη επιχείρηση, τα ευρήματα για την ώρα είναι ελάχιστα. Συγκεκριμένα, δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του πιλότου και πέρα από μία κηλίδα καυσίμων, έχει εντοπιστεί και ένα κάθισμα του μικρού, διθέσιου αεροπλάνου.

Πιλότος του μονοκινητήριου ήταν ο Παναγιώτης Κεφάλας, ένας 47χρονος μηχανικός, απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας και πατέρας δύο παιδιών. 

Το διθέσιο αεροπλάνο κατέπεσε χθες, λίγο μετά τις 12:30μ.μ στη θάλασσα, ανοικτά της «Καβουρότρυπας». Η επιστροφή του ήταν προγραμματισμένη για τις 13:20 και λίγο αργότερα σήμανε συναγερμός.

Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση του πιλότου, που είχε επικοινωνήσει τελευταία φορά στις 12:29 με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Ένας ψαράς που ειδοποίησε το Λιμενικό υπέδειξε το σημείο αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, τα θαλάσσια ρεύματα ενδέχεται να έχουν μετακινήσει την άκατο σε μεγάλη απόσταση.

Τις προσπάθειες εντοπισμού δυσχεραίνει η λάσπη που κατέληξε στη θαλάσσια περιοχή από τον ποταμό Εύηνο, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν ιδιώτες δύτες αλλά και ειδικά εκπαιδευμένοι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος.

Ο Παναγιώτης Κεφαλάς ήταν μηχανικός, απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας και πατέρας δύο παιδιών, μαθητών δημοτικού και γυμνασίου. Κατείχε πιστοποίηση και για μαχητικά αεροσκάφη.

Στο παρελθόν έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο ενώ είναι μέλος εθελοντικής ομάδας πιλότων που επιτηρεί δάση για πυρκαγιές, κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ