Αυτός είναι ο πιλότος του μονοκινητήριου αεροπλάνου που έπεσε στο Μεσολόγγι

Αυτός είναι ο πιλότος του μονοκινητήριου αεροπλάνου που έπεσε στο Μεσολόγγι Facebook Twitter
0

Ένας 47χρονος μηχανικός, απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας και πατέρας δύο παιδιών, είναι ο πιλότος του μονοκινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε το μεσημέρι στη θάλασσα, στα ανοικτά του Μεσολογγίου. 

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό του Παναγιώτη Κεφαλά, σταμάτησαν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας. 

Το διθέσιο αεροπλάνο κατέπεσε λίγο μετά τις 12:30 στη θάλασσα, ανοικτά της «Καβουρότρυπας». Η επιστροφή του ήταν προγραμματισμένη για τις 13:20 και λίγο αργότερα σήμανε συναγερμός. 

Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση του πιλότου, που είχε επικοινωνήσει τελευταία φορά στις 12:29 με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. 

Αυτός είναι ο πιλότος του μονοκινητήριου αεροπλάνου που έπεσε στο Μεσολόγγι Facebook Twitter

Ένας ψαράς που ειδοποίησε το Λιμενικό υπέδειξε το σημείο αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, τα θαλάσσια ρεύματα ενδέχεται να έχουν μετακινήσει την άκατο σε μεγάλη απόσταση.


Τις προσπάθειες εντοπισμού δυσχεραίνει η λάσπη που κατέληξε στη θαλάσσια περιοχή από τον ποταμό Εύηνο, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν ιδιώτες δύτες αλλά και ειδικά εκπαιδευμένοι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος.

Ο Παναγιώτης Κεφαλάς ήταν μηχανικός, απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας και πατέρας δύο παιδιών, μαθητών δημοτικού και γυμνασίου. Κατείχε πιστοποίηση και για μαχητικά αεροσκάφη.

Στο παρελθόν έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο ενώ είναι μέλος εθελοντικής ομάδας πιλότων που επιτηρεί δάση για πυρκαγιές, κατά την καλοκαιρινή περίοδο. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ