Βρετανία: Εκτός «πράσινης λίστας» η Ελλάδα – Καμιά εξαίρεση για τα νησιά

Βρετανία: Εκτός «πράσινης λίστας» η Ελλάδα – Καμιά εξαίρεση για νησιά Facebook Twitter
pixabay
0

Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Στην «πράσινη λίστα» δεν μπαίνουν ούτε τα ελληνικά νησιά, ενώ στην πορτοκαλί λίστα βρέθηκε και η Πορτογαλία.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ότι καμία χώρα δεν μεταφέρθηκε από την πορτοκαλί λίστα στην πράσινη. Η Πορτογαλία ήταν από τις λίγες χώρες που κατάφεραν να μπουν στην πράσινη λίστα, με αποτέλεσμα αρκετοί Βρετανοί να σπεύσουν να κλείσουν τουριστικά πακέτα. Ωστόσο, σήμερα έγινε γνωστό ότι η χώρα μεταφέρθηκε στην πορτοκαλί ζώνη.

Πράσινη λίστα

Τα άτομα που επιστρέφουν από μια χώρα που ανήκει αυτήν τη λίστα δεν θα χρειαστεί να μπουν καραντίνα. Στη λίστα είναι μεταξύ άλλων: το Γιβραλτάρ, το Ισραήλ, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Σιγκαπούρη, η Ισλανδία και τα Νησιά Φερόε.

Η Πορτογαλία ήταν ο μόνος σημαντικός ευρωπαϊκός προορισμός σε αυτήν την κατηγορία, αλλά μεταφέρθηκε στο πορτοκαλί μετά από λίγες εβδομάδες.

Πορτοκαλί λίστα

Περιλαμβάνονται ίσως οι πιο δημοφιλείς προορισμοί διακοπών για το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελλάδα. Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps είπε ότι οι βρετανοί πρέπει να αποφεύγουν «να ταξιδεύουν σε αυτά τα μέρη τώρα». Όσοι αντιβαίνουν  την οδηγία πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ μετά την άφιξή τους, τη δεύτερη και την όγδοη ημέρα. Απαιτείται επίσης καραντίνα για 10 ημέρες. Η Γερμανία περιλαμβάνεται επίσης στην εν λόγω λίστα.

Κόκκινη λίστα

Μεταξύ των χωρών στον κόκκινο κατάλογο είναι η Βραζιλία, η Ινδία, η Νότια Αφρική και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Όσοι επιστρέφουν από πρέπει να μείνουν σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας εγκεκριμένο από την κυβέρνηση για 11 διανυκτερεύσεις με κόστος 1.750 δολάρια.

Την ίδια ώρα, η βρετανική αεροπορική εταιρεία EasyJet χαρακτήρισε «τεράστιο πλήγμα» την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να αφαιρέσει την Πορτογαλία από τη λίστα των «πράσινων χωρών», για τις οποίες δεν απαιτείται οι ταξιδιώτες να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους. Η εταιρεία τόνισε ότι η κυβέρνηση με τους χειρισμούς καθιστά αδύνατο για τους αερομεταφορείς να σχεδιάζουν τα δρομολόγιά τους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ