Βίκυ Σταμάτη - Νίκος Ζήγρας: Διεκόπη η δίκη για το «χρυσό ασφαλιστήριο» στην Ελβετία

Βίκυ Σταμάτη - Νίκος Ζήγρας: Διεκόπη η δίκη για το «χρυσό ασφαλιστήριο» στην Ελβετία Facebook Twitter
0

Διεκόπη για τις 25 Φεβρουαρίου η δίκη της Βίκυς Σταμάτη και του Νίκου Ζήγρα για το «χρυσό» ασφαλιστήριο συμβόλαιο στην Ελβετία.

Και οι δυο αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν πληροφορίες του News247, σήμερα το πρωί ο Νίκος Ζήγρας, ξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου βρέθηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Ωστόσο, η δική διέκοψε για νέα ημερομηνία.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, το επίμαχο συμβόλαιο καταρτίστηκε το 1998 στο όνομα της κ. Σταμάτη στη Ζυρίχη με κατάθεση σε ελβετική τράπεζα 500.000 ελβετικών φράγκων, κατά τους δικαστικούς λειτουργούς, αποτελούν μέρος παράνομων αμοιβών που έλαβε ο κ. Τσοχατζόπουλος από την προμήθεια των TORM1 και των υποβρυχίων.

Συνολικά και στους τρεις αποδίδεται ότι εισέπραξαν από κοινού 773.989,20 ελβετικά φράγκα τα οποία «ξέπλυναν» μέσω της εν λόγω ασφαλιστικής σύμβασης, ενώ το ποσό αυτό προέρχεται από δωροδοκία του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ήδη σε πρώτο βαθμό οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ομόφωνα ένοχοι για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα από κοινού. Μάλιστα, το δικαστήριο είχε επιβάλει στον κάθε καταδικασθέντα ποινή κάθειρξης έξι ετών και 100.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ