Βιασμός 19χρονου στα Χανιά: «Πέλεκυς» για τον πατέρα και τον φίλο του, αθώοι οι ιερείς

Βιασμός 19χρονου στα Χανιά: Πέλεκυς για δύο, αθώοι ιερείς και αδελφός Facebook Twitter
0

Εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση βιασμού του 20χρονου, σήμερα, Γ. στην Κρήτη. Χθες την αθώωση των δύο ιερέων καθώς και του αδερφού του είχε προτείνει ο Εισαγγελέας του ΜΟΔ Ρεθύμνου. 

Ομόφωνα αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν οι δύο ιερείς και ο αδερφός του ενός για τον ομαδικό βιασμό του νέου άνδρα.

Η υπόθεση είχε να κάνει με την ιστορία βιασμού ενός νέου με νοητική υστέρηση, που αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2021 σε χωριό του δήμου Πλατανιά.

Ο 68χρονος φίλος του πατέρα του θύματος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για βιασμό ανηλίκου -όχι για «ένα περιστατικό »όπως πρότεινε ο εισαγγελέας- αλλά κατά συρροή και κατά εξακολούθηση από το 2017 μέχρι το 2021 όπως κατηγορούνταν.

Ένοχος κρίθηκε από την δικαιοσύνη και ο πατέρας του 19χρονου για την συνέργεια σε όλους αυτούς τους βιασμούς και για παραμέληση εποπτείας.

Οι συνήγοροι του 68χρονου αιφνιδιάστηκαν καθώς η απόφαση ήταν αυστηρότερη από την Εισαγγελική πρόταση και ζήτησαν να αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Στο άκουσμα της απόφασης «οι ιερείς με τους συγγενείς τους ξέσπασαν σε λυγμούς ικανοποίησης», αναφέρει το zarpanews. 

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για αναγνώριση ελαφρυντικών. 

Και οι πέντε κατηγορούμενοι στην απολογία τους δήλωσαν αθώοι, υποστηρίζοντας ότι ο 20χρονος τα έβγαλε από την φαντασία του.

Ο 20χρονος σήμερα φιλοξενείται στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, στα Χανιά, ενώ φορείς και συλλογικότητες της Κρήτης καταγγέλλουν πως η υπεράσπιση που έχει ορίσει το κρατικό ίδρυμα είναι ελλιπέστατη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM