Βιασμός 15χρονου: Υποψίες για οπαδικά κίνητρα - Την Τρίτη στον ανακριτή οι ανήλικοι

Βιασμός 15χρονου: Υποψίες για οπαδικά κίνητρα - Την Τρίτη στον ανακριτή οι ανήλικοι Facebook Twitter
0

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα για τη δραστών των οκτώ ανηλίκων που κατηγορούνται για τον συστηματικό βιασμό 15χρονου μαθητή στο Ίλιον.

Την Τρίτη θα μεταχθούν ενώπιον του ανακριτή ανηλίκων οι δύο εκ των συνολικά έξι συλληφθέντων, που αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για τις απολογίες τους. Άλλα τρία άτομα έχουν προφυλακιστεί, ενώ ένας είναι εκτός με περιοριστικούς όρους, καθώς δεν είχε συμπληρώσει τα 15 έτη.

Αναμένονται νέα εντάλματα

Το επόμενο διάστημα αναμένονται και τα εντάλματα σύλληψης για άλλα δύο άτομα, δύο αγόρια ηλικίας 15 και 16 ετών. Για το ένα εξ αυτών υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει διαφύγει στο εξωτερικό. Ο δικηγόρος της οικογένειας, ωστόσο, λέει ότι το παιδί κρύβεται καθώς έχει στοχοποιηθεί, χωρίς να φταίει, και φοβάται ακόμα και για τη ζωή του.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται επίσης τέσσερα κορίτσια, τα οποία με βάση την κατάθεση του 15χρονου φέρεται να βρίσκονταν μπροστά στη σκληρή κακοποίησή του. 

Θα εξεταστούν καθώς δεν φαίνεται να έκαναν τίποτα προκειμένου να αποτρέψουν τη συγκεκριμένη πράξη.

Τα βίντεο-ντοκουμέντα

Αρχές φαίνεται πως έχουν στη διάθεσή τους, τουλάχιστον δύο βίντεο που καταγράφονται τα όσα βίωσε ο ανήλικος. Τα πλάνα εξετάζονται προσεκτικά. 

Ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν οπαδικά κίνητρα πίσω από τις αποτρόπαιες πράξεις κατά του 15χρονου.  

Ειδικότερα, στάθηκε σε δύο φράσεις που ακούγονται στο βίντεο, στις οποίες αφήνεται να εννοηθεί ότι πρόκειται για οπαδικά αντίποινα. Ανάλογο περιαστικό είχε καταγραφεί και στο παρελθόν. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM