Αυτοψία του ΚΕΕΛΠΝΟ στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό

Αυτοψία του ΚΕΕΛΠΝΟ στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό Facebook Twitter
0

Εξειδικευμένα κλιμάκια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), πραγματοποίησαν δύο ελέγχους αυτοψίας, χθες και σήμερα, στον χώρο εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.

Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε περιορισμένης έκτασης συσσώρευση στάσιμων υδάτων στο ισόγειο εξαιτίας βλάβης του υδραυλικού δικτύου στο χώρο εγκαταστάσεων, καθώς επίσης και εκτεταμένη συσσώρευση στάσιμων υδάτων-λυμάτων που οφείλεται σε βλάβη του αποχετευτικού συστήματος.

Κατόπιν υποδείξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως αναφέρεται, πραγματοποιήθηκε άντληση των υδάτων και καθαρισμός του χώρου όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διενέργεια της σημερινής δεύτερης αυτοψίας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά την άμεση έναρξη των εργασιών μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των βλαβών και προτείνει την κάλυψη των αναγκών του φιλοξενούμενου πληθυσμού με επαρκή αριθμό εγκαταστάσεων ατομικής υγιεινής (τουαλέτες, ντουζιέρες, νιπτήρες).

«Μη εφαρμογή των συστάσεων αυτών θα εγκυμονούσε κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ και επιπρόσθετα, επισημαίνεται η ανάγκη για την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής. Για τον λόγο αυτό, ο Οργανισμός διέθεσε ενημερωτικό υλικό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες 2025: Τα έξι βασικά βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού

Ελλάδα / Πανελλήνιες 2025: Τα έξι βασικά βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού

Η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου κάθε άλλο παρά τυπική διαδικασία μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα εισαγωγής στη μεταλυκειακή εκπαίδευση ενός υποψηφίου
LIFO NEWSROOM
Τροχαίο με λεωφορεία στη Βούλα: Φρουρούμενη νοσηλεύεται η 55χρονη οδηγός - 14 επιβάτες παραμένουν στα νοσοκομεία

Ελλάδα / Τροχαίο με λεωφορεία στη Βούλα: Φρουρούμενη νοσηλεύεται η 55χρονη οδηγός - 14 επιβάτες παραμένουν στα νοσοκομεία

Έξι παιδιά νοσηλεύονται στο Παίδων, δύο ενήλικες στο «Γεννηματάς», τρεις στο «Ασκληπιείο» και δύο στο ΚΑΤ, μεταξύ αυτών και μία 32χρονη πολυτραυματίας
LIFO NEWSROOM