Αυτό είναι το νέο λογότυπο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού- Το αποκάλυψε ο Νίκος Παππάς

Αυτό είναι το νέο λογότυπο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού- Το αποκάλυψε ο Νίκος Παππάς Facebook Twitter
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής στην παρουσίαση του νέου Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ). (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)
7

«Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει και μπορεί να ξεπεράσει πολλές χώρες στον τομέα του διαστήματος», δήλωσε ο Ν. Παππάς κατά την σημερινή παρουσίαση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και του νέου λογότυπου. 

«Η χώρα μας δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, υπογράμμισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, καθώς διαθέτει έμπειρους επιστήμονες, στελεχιακό δυναμικό με μεγάλο βάθος και παρά τις δυσκολίες που βίωσε μπορεί όχι μόνο να επανακάμψει αλλά να κάνει όλους να μιλούν περήφανα για αυτήν. Επαναφέραμε στη δημόσια σφαίρα τις τεχνολογίες αιχμής και έχουμε χρέος όλοι να ενημερώσουμε και εκπαιδεύσουμε τον λαό μας για τα πολλαπλά οφέλη του διαστήματος τα οποία αποτυπώνονται στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές, σε ιατρικές εφαρμογές, στην εξ αποστάσεων εκπαίδευση, στην γεωργία ακριβείας, και φυσικά στην άμυνα», υπογράμμισε ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοιωνιών και Ενημέρωσης.

Αυτό είναι το νέο λογότυπο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού- Το αποκάλυψε ο Νίκος Παππάς Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ μίλησε ακόμη για την οικονομική πτυχή της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας καθώς η ίδρυση του ΟΛΔΕ θα δώσει ώθηση στις επενδύσεις αφού μιλάμε για έναν τομέα με παγκόσμιο τζίρο ύψους 200 δισ. ευρώ και με επταπλάσιες επιστροφές για κάθε 1 ευρώ επένδυσης. «Η διάχυση των συγκεκριμένων τεχνολογιών στην καθημερινότητα των πολιτών είναι αυτό που όλοι πρέπει να βάλουμε στόχο», υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.

Αυτό είναι το νέο λογότυπο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού- Το αποκάλυψε ο Νίκος Παππάς Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC

Επίσης ανέφερε ότι μέσα στο 2018 θα έχουμε την εκτόξευση του Hellas Sat 4 με τη χώρα να αυξάνει το εκτόπισμά της και να αξιοποιεί τα δικαιώματά της στον διαστημικό τομέα, ενώ ανέφερε ως σημαντικά βήματα την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος και με την γερμανική εταιρεία OEGB η οποία θα επενδύσει παράλληλα με το ελληνικό κράτος στην κατασκευή μικροδορυφόρων. 

Αυτό είναι το νέο λογότυπο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού- Το αποκάλυψε ο Νίκος Παππάς Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC

Ο Πρόεδρος του νέου Οργανισμού καθηγητής Στ. Κριμιζής αφού ευχαρίστησε τον υπουργό ΨΗΠΤΕ Ν. Παππά για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, δήλωσε ευτυχής διότι ένα όνειρο πολλών χρόνων, έγινε επιτέλους πραγματικότητα.

Ο κ. Κριμιζής σημείωσε ότι η διοίκηση ενός δημόσιου οργανισμού στην Ελλάδα δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά τώρα που δημιουργείται μια νέα λειτουργική δομή, αλλά εδώ είναι και η πρόκληση για εμάς, που αντίθετα με τα ελληνικά έθιμα θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τον τόνο της ομαδικής δουλειάς κάτι που λείπει από την ελληνική νοοτροπία, τόνισε.

Ο Οργανισμός, συνέχισε ο κ. Κριμιζής, θα είναι πολύ διαφορετικός και το όραμά μας είναι αφενός η οργάνωση και η προώθηση τεχνολογιών αιχμής σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας. Υπογράμμισε ότι τα οφέλη για τη χώρα είναι αναμφισβήτητα κάνοντας λόγο για επιτακτική ανάγκη αυτός ο Οργανισμός να γίνει το πρότυπο Οργανισμού για τη χώρα με αξιοκρατία, ήθος, διοικητικές ευελιξίες, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

Η Ελλάδα διαθέτει όσα όσα χρειάζονται για να συμβάλλει στις δύσκολες προκλήσεις της εποχής, τόνισε ο κ. Κριμιζής, προσθέτοντας ότι η χώρα αλλάζει και αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει και στα παιδιά της στο εξωτερικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ