Μπλόκα στα διόδια - Οι «ευφάνταστες δικαιολογίες» οδηγών που έκαναν τελικά αναστροφή

Αυστηροί έλεγχοι στα διόδια- Οι ευφάνταστες δικαιολογίες των οδηγών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η Τροχαία συνεχίζει τους εντατικούς ελέγχους στα διόδια όλης της χώρας, επιβάλλοντας αυστηρά πρόστιμα σε όσους επιχειρούν να μετακινηθούν χωρίς επαρκή δικαιολογητικά ενώ υποχρεώνονται επίσης σε αναστροφή.

Χθες σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων ανά διαστήματα στα διόδια της Ελευσίνας, από όπου πέρασαν με προορισμό την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, περισσότερα από 13.000 οχήματα, ενώ αναγκάστηκαν να κάνουν αναστροφή πάνω από 200 οδηγοί που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για αναίτιες μετακινήσεις και 500 ευρώ για ψευδή παραστατικά.

«Έχω εξοχικό και θέλω να δω τα ρολόγια γιατί ήρθε η ΔΕΗ 3.000€», «πάω να ταΐσω τους σκύλους και να δω το κτήμα», «έχω κλείσει ραντεβού για εμβόλιο στη Σπάρτη και κάποια στιγμή θα ξαναγυρίσω», «πλημμύρισε το εξοχικό» είναι μερικές μόνο από τις δικαιολογίες που έχουν ακούσει οι αστυνομικοί στους σταθμούς των διοδίων, όπως μεταφέρουν, ενώ κάποιος νεαρός ζήτησε να περάσει επειδή «είχε υποσχεθεί στην αγαπημένη μου, να της κάνει πρόταση γάμου, το βράδυ της Ανάστασης».

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που προβάλλουν είναι ότι πηγαίνουν στην επαρχία για να επισκεφτούν ιδιώτη ιατρό ή για να προσφέρουν βοήθεια σε ηλικιωμένο συγγενικό τους πρόσωπο ενώ, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, κάποιοι προφασίζονται ραντεβού με δικηγόρο και συμβολαιογράφο. Στον δρόμο για Πιερία, υπήρξε ένας οδηγός που επικαλέστηκε την εκπαίδευση του σκύλου του. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Ελλάδα / Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Οι νόμοι μπορεί να αλλάζουν, αλλά οι κοινωνικές στάσεις όχι πάντα με τον ίδιο ρυθμό. Μια νέα έρευνα του Pew Research Center δείχνει ότι στην Ελλάδα το 40% των ανδρών θεωρεί την ομοφυλοφιλία ηθικά απαράδεκτη, έναντι 20% των γυναικών.
THE LIFO TEAM
ΕΟΔΥ ΝΕΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ελλάδα / ΕΟΔΥ: Ορίστηκε νέο Επιστημονικό Συμβούλιο - Πρόεδρος ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Ένα επεισόδιο ανάμεσα στον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, και μια υπάλληλο του Οργανισμού, φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από την παραίτηση του Συμβουλίου
THE LIFO TEAM