Αττική Οδός: Ολοκληρώθηκαν οι απεγκλωβισμοί των οδηγών - Παραμένουν περίπου 500 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

Αττική Οδός: Ολοκληρώθηκαν οι απεγκλωβισμοί των οδηγών - Παραμένουν περίπου 500 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Χιλιάδες οδηγοί έμειναν για τουλάχιστον 20 ώρες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης και ψύχους. Αν και οι απεγκλωβισμοί πλέον ολοκληρώθηκαν, εκατοντάδες οχήματα παραμένουν εγκαταλελειμμένα σε διάφορα σημεία του αυτοκινητοδρόμου, ενδεικτικό του χάους που επικράτησε. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, που επικαλείται η ΕΡΤ, οι απεγκλωβισμοί των οδηγών έχουν πλέον ολοκληρωθεί. Ωστόσο, μέχρι περίπου τις 18:00 παρέμεναν στην Αττική Οδό περίπου 500 αυτοκίνητα τα οποία είχαν εγκαταλείψει οι οδηγοί τους. Τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονται στο κομμάτι Κάντζας και Παλλήνης στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Συνολικά, έχουν απεγκλωβιστεί 3.500 οδηγοί από την Αττική Οδό και έχουν απομακρυνθεί 1.800 αυτοκίνητα.

Οχήματα της Πολιτικής Προστασίας είναι διαθέσιμα στους οδηγούς για όσες μέρες χρειαστεί στο δαχτυλίδι στη Λ. Κηφισίας για τη μεταφορά τους και την ανάκτηση των οχημάτων τους από την Αττική Οδό. Πρόκειται για μίνι-λεωφορεία, τα οποία θα βρίσκονται στο σημείο και σε συνεχή δρομολόγια από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αττικής Οδού οι οδηγοί των οποίων τα οχήματα έχουν παραμείνει στα παρακάτω τμήματα της Αττικής Οδού, μπορούν κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199 να έλθουν να παραλάβουν τα οχήματά τους:

  • Από Λ. Κηφισίας έως τη σήραγγα Βριλησσίων στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο. Μπορούν να βγουν στην Περιφερειακή Υμηττού και από εκεί στη Λ. Κατεχάκη προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.
  • Στη διαδρομή από τη Λεωφόρο Κατεχάκη μέσω της Περιφερειακής Υμηττού στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο και στην κατεύθυνση προς Ραφήνα-Πικέρμι στην έξοδο Υ8.
  • Από τα διόδια Παλλήνης έως τη Λεωφόρο Κατεχάκη (και προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία).
  • Από τα διόδια Παιανίας έως την Κάντζα στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Βασίλειος Χαλκιάς, διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε που διαχειρίζεται την Αττική Οδό υπέβαλε την παραίτησή του στον απόηχο του χάους που σημειώθηκε με τον πολύωρο εγκλωβισμό των χιλιάδων οδηγών. 

Όπως δήλωσε ο κ. Χαλκιάς στην επιστολή του: «Προ ολίγου διασφαλίστηκε η ασφαλής απομάκρυνση και των τελευταίων ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό. Ως όμως προϊστάμενος ενός ολόκληρου μηχανισμού αισθάνομαι την ανάγκη να διευκολύνω την εταιρεία και να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ευχόμενος τα καλύτερα στον αντικαταστάτη μου. Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τις ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. σε αυτό το εμβληματικό έργο της Αττικής Οδού».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Φυλάκιση τεσσάρων ετών για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα

Ελλάδα / Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Φυλάκιση 4 ετών για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα- Για το «χρυσό ασφαλιστήριο»

Η κατηγορία αφορά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που τους αποδίδεται για ασφαλιστήριο συμβόλαιο ελβετικής εταιρείας που είχε συνάψει τον Δεκέμβριο του 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ