Αθήνα: Κλείνουν δρόμοι στο κέντρο λόγω διαμαρτυρίας

Αθήνα: Κλείνουν δρόμοι στο κέντρο λόγω διαμαρτυρίας Facebook Twitter
0

Κλέιστοί δρόμοι για ακόμη μια φορά στο κέντρο της Αθήνας καθώς συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου έξω από τη Βουλή, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι καθαρίστριες θα ξεκινήσουν τη διαμαρτυρία στις 9 το πρωί παραμείνουν στο δρόμο για δυο ώρες πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία, με αίτημα την παράταση των συμβάσεών τους έως το τέλος του χρόνου και την έκδοση ενιαίας προκήρυξης για όλα τα Νοσοκομεία.

Από την καθιστική διαμαρτυρία αναμένεται να υπάρξουν παρεμβάσεις της Τροχαίας στους κεντρικούς δρόμους γύρω από τη Βουλή λίγο πριν από τις 9 και μέχρι να ολοκληρωθεί η καθιστική διαμαρτυρία.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του νοσοκομείου αναμένεται να απολυθούν μέχρι το καλοκαίρι, οπότε λήγουν οι συμβάσεις τους, ενώ εργάζονται πάνω από 10 χρόνια στο νοσοκομείο (αρχικά μέσω εργολάβων και στη συνέχεια με συμβάσεις).

Η Ομοσπονδία περιγράφει τις συνθήκες εργασίας των καθαριστριών «με σπαστά ωράρα και 490 ευρώ το μήνα και με δεκάδες οφειλόμενα ρεπό». Και ζητά τη μονιμοποίησή τους μέσω προκήρυξης που θα μοριοδοτεί την προϋπηρεσία τους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Ελλάδα / Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Σχετικά με τις απολαβές των 120.000 ευρώ ετησίως τονίζουν ότι οι «καθαρές απολαβές μας, φορολογούνται και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, ενώ καταβάλλονται από τους χρήστες του εναερίου χώρου και μάλιστα το 90% προέρχεται από ξένες αεροπορικές εταιρείες»
LIFO NEWSROOM
Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ελλάδα / Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Τα φαινόμενα μέχρι και το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρά - Στις υπόλοπες περιοχές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά
LIFO NEWSROOM
Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ελλάδα / Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος συμμετείχε στην κινητοποίηση χωρίς να έχει συγγενική σχέση με τα θύματα, θέλοντας, όπως είχε δηλώσει, να στηρίξει το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή της σορού του γιου του
LIFO NEWSROOM
Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Ελλάδα / Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Η μητέρα κατήγγειλε ότι, παραλαμβάνοντας το παιδί της το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Σεπτεμβρίου, διαπίστωσε τραυματισμούς στο κεφάλι και στο χείλος του
LIFO NEWSROOM