Ασφυξία στα νοσοκομεία της Αττικής – Διασωληνωμένοι στην αναμονή για μια κλίνη ΜΕΘ

Ασφυξία στα νοσοκομεία της Αττικής – Διασωληνωμένοι στην αναμονή για μια κλίνη ΜΕΘ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς σε ορισμένα υπάρχουν ακόμη και διασωληνωμένοι στην αναμονή για μια κλίνη ΜΕΘ με το που βρεθεί κενό.

H συνεχής αύξηση εισαγωγών σε συνδυασμό με τα περιστατικά που δεν σχετίζονται με τον κορωνοϊό, οδηγεί στην ενεργοποίηση έκτακτου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πίεσης που δέχεται το σύστημα Υγείας, με κεντρικό στόχο να αυξηθούν οι κλίνες για ασθενείς με Covid-19.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, εκτός ΜΕΘ βρίσκονται 44 διασωληνωμένοι ασθενείς στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Θριάσιο και Λαϊκό. Στο Λαϊκό, μάλιστα, ο πρόεδρος εργαζομένων Τάσος Αντωνόπουλος κατήγγειλε πως δύο ασθενείς που έμεναν για τρίτη και τέταρτη μέρα δεν βρήκαν κρεβάτι και κατέληξαν. 

Προκειμένου να αποσυμπιεστεί το ΕΣΥ, τα τελευταία 24ωρα αναδιατάσσονται κλινικές, κρεβάτια και ΜΕΘ, ενώ στο σχεδιασμό για τα νοσοκομεία περιλαμβάνονται:


- Μεταφορά διασωληνωμένων σε ΜΕΘ μόλις υπάρξει άδειο κρεβάτι 

- Μετατροπή χειρουργείων σε ΜΕΘ (όπως Θεσσαλονίκη) 

- Άνοιγμα νέων κλινών

Το επιχειρησιακό σχέδιο κατά της Covid-19

Στην Αττική έχουν αναπτυχθεί 302 κλίνες ΜΕΘ. Το τελευταίο διάστημα αναπτύχθηκαν 34 νέες κλίνες ΜΕΘ Covid και θα προστεθούν τις επόμενες ημέρες άλλες 36.

Επίσης, μετατρέπονται άλλες 120 κλίνες γενικών περιστατικών σε Covid σε νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου. Αυτό θα επιτευχθεί χάρη στην αξιοποίηση αντίστοιχου αριθμού κρεβατιών στο ΝΙΜΤΣ, το οποίο θα δέχεται μόνο non covid περιστατικά.

Για γενικά περιστατικά που χρειάζονται εντατική θεραπεία αξιοποιούνται αντίστοιχες κλίνες σε μονάδες ιδιωτικών νοσοκομείων.

Μετατρέπονται σε Covid και άλλες κλινικές στα Γενικά νοσοκομεία της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Κορίνθου, προκειμένου να αντιμετωπίζονται σε αυτά τα διαχειρίσιμα περιστατικά κορωνοϊού. Μόνο όσα χρειάζονται εντατική θεραπεία θα κατευθύνονται στα νοσοκομεία της Αττικής.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για να μην μείνει κανένας ασθενής χωρίς μηχανική υποστήριξη, προβλέπεται η ανάπτυξη κλινών εντατικής θεραπείας με φορητό εξοπλισμό σε χειρουργικές αίθουσες και αίθουσες ανάνηψης. Υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης έως και 150 τέτοιων κλινών.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ