Άρτα: Ανέκτησαν τις αισθήσεις τους τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν χωρίς σφυγμό από τον Άραχθο

Άρτα: Ανέκτησαν τις αισθήσεις τους τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν χωρίς σφυγμό από τον Άραχθο Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Επανάκτησαν τις αισθήσεις τους τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από τον ποταμό Άραχθο στην Άρτα, στο ύψος του Νεοχωρίου, όπου είχαν πάει για μπάνιο με φίλους τους.

Πρόκειται για ένα 15χρονο παιδί αλβανικής καταγωγής και ένα 12χρονο ελληνικής καταγωγής, τα οποία φέρεται να αιφνιδιάστηκαν από την ξαφνική αύξηση της στάθμης του νερού, πιθανότατα λόγω εκτόνωσης από το φράγμα στο Πουρνάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο παιδιά ανασύρθηκαν χωρίς σφυγμό από το ποτάμι από πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο με βάρκα, και έσπευσαν να βοηθήσουν όταν αντιλήφθηκαν ότι κινδυνεύουν.

Με τη συνδρομή λουομένων, δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες πριν τα παιδιά μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Άρτας. Εκεί, οι γιατροί κατάφεραν να τα επαναφέρουν – και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα παιδιά ανέκτησαν τις αισθήσεις τους και μεταφέρονται σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Οι αρχές ερευνούν τα ακριβή αίτια του περιστατικού, ενώ για το φαινόμενο της ξαφνικής αύξησης της στάθμης του ποταμού, εξετάζεται το ενδεχόμενο προγραμματισμένης εκτόνωσης από το φράγμα χωρίς έγκαιρη ενημέρωση στους λουόμενους.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΚΡΗΞΗ ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ελλάδα / Έκρηξη στη Βιολάντα: Γιατί η έρευνα συνεχίζεται μετά και το πόρισμα της Πυροσβεστικής - Τα 3 μεγάλα ερωτήματα

Σήμερα οι πρώτες τρεις κηδείες, αύριο οι άλλες δύο - Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η τραγωδία πυροδοτήθηκε από σπινθήρα από τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό
THE LIFO TEAM