Άρειος Πάγος: Νέα πρόεδρος η Ιωάννα Κλάπα - Αναλαμβάνει εισαγγελέας η Γεωργία Αδειλίνη

Άρειος Πάγος: Νέα πρόεδρος η Ιωάννα Κλάπα - Αναλαμβάνει εισαγγελέας η Γεωργία Αδειλίνη Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Η αρεοπαγίτης Ιωάννα Κλάπα ορίστηκε νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου και η αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη, ανέλαβε τη θέση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η απόφαση ελήφθη ύστερα από τη σχετική πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη. Και οι δύο θα παραμείνουν στις θέσεις τους για άλλα δύο χρόνια, καθώς συνταξιοδοτούνται το 2025.

Τα βιογραφικά τους

Η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα, έχει χειριστεί δύσκολες υποθέσεις κατά τη διάρκεια της μακράς της διαδρομής, ενώ διακρίθηκε -ως ανακρίτρια- στην πολύκροτη υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 

Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο και στην απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές του καταδικασμένου για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. 

Όσον αφορά στην Γεωργία Αδειλίνη, κρίνεται ως πρόσωπο υψηλού κύρους, με νομομάθεια, σύνεση και υπηρεσιακή επάρκεια. Διετέλεσε σε κρίσιμα πόστα, κατά καιρούς, με σημαντικότερο εκείνο της εισαγγελέως της ΕΥΠ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και παρέμεινε στη θέση για ένα διάστημα κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, έχει χειριστεί ευαίσθητα θέματα ανηλίκων και παραβατικότητας σε κρίσιμους τομείς.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποσωληνώθηκε και αναρρώνει η 14χρονη από την Κεφαλονιά: Ζήτησε να αγκαλιάσει γιατρούς και νοσηλευτές

Ελλάδα / Αποσωληνώθηκε και αναρρώνει η 14χρονη από την Κεφαλονιά: Ζήτησε να αγκαλιάσει γιατρούς και νοσηλευτές

Εντεροϊός είχε προκαλέσει παράλυση στην έφηβη που είχε διακομισθεί εσπευσμένα αρχικά στο Καραμανδάνειο και κατόπιν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου από την Κεφαλονιά
LIFO NEWSROOM
Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM