Αποκάλυψη δυτών: Το «Αγ. Ζώνη ΙΙ» είχε ρήγμα

Αποκάλυψη δυτών: Το «Αγ. Ζώνη ΙΙ» είχε ρήγμα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
0

Ρήγμα είχε το «Αγ. Ζώνη ΙΙ» από το οποίο διέφευγε άγνωστη ποσότητα πετρελαιοειδών, σύμφωνα με δύτες που "κατέβηκαν" στο ναυάγιο, τους οποίος επικαλείται ο Σκάι. Όπως μετέδωσε ο σταθμός, δεν είχε αναφερθεί ως τώρα η ύπαρξη ρήγματος. Το ναυάγιο έπεσε με την πρύμνη στο βυθό με αποτέλεσμα να υποστεί το πλοίο σημαντικές ζημιές από αυτή την πλευρά ενώ, σύμφωνα με τον Σκάι, υπήρχαν πολλά μέρη του πλοίου με "σάπια", επρόκειτο δηλαδή για «σαπάκι».

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται και σήμερα με εντατικούς ρυθμούς από το πετρελαιοφόρο «Siros» η απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο, μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν πως έχει ολοκληρωθεί η απάντληση από τις κεντρικές δεξαμενές του πλοίου και ξεκίνησε η μεταφορά των καυσίμων που βρίσκονται στις πλαϊνές, όπου υπάρχουν μικρότερες ποσότητες.

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι εργασίες απορρύπανσης των ακτών, όπου το μήκος των φραγμάτων ξεπερνά τα 11 χιλιόμετρα, ενώ στις επιχειρήσεις καθαρισμού εργάζονται περισσότερα από 500 άτομα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ