Ακινητοποιημένοι θα είναι αύριο, Πέμπτη, οι συρμοί του μετρό (γραμμές 2,3) και του ηλεκτρικού (γραμμή 1), λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθηνών.

 

Οι εργαζόμενοι στο Τραμ θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας, από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας και όχι τελικά σε 24ωρη απεργία, όπως αρχικά είχαν εξαγγείλει.

 

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα εκτελούν κανονικά δρομολόγια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς τα Σωματεία των οδικών μέσων μαζικής μεταφοράς δεν μετέχουν στην κινητοποίηση, ενώ μόνο μεμονωμένοι εργαζόμενοι αναμένεται να απεργήσουν καλυπτόμενοι από το ΕΚΑ αλλά και την Ομοσπονδία Εργαζομένων στις μεταφορές (ΟΣΜΕ), σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, σε σημερινή ανακοίνωση αναφέρει:

 

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε αυτή η πανδημία να γίνει "εργαλείο" για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών». Επισημαίνει, επίσης, πως είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, επιπλέον περιορισμός της απεργίας, αποδυνάμωση της δυνατότητας για εργατικές διαφορές, μειώσεις παροχών της εργατικής τάξης μέσω ΟΑΕΔ, περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής Σ.Σ.Ε. και άλλων πολλών, δε μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους και για το λόγο αυτό «συντασσόμαστε με τα άλλα Συνδικάτα και συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το ΕΚΑ».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ