Απεγκλωβίστηκε ζευγάρι που παγιδεύτηκε σε χείμαρρο στη Λαμία

Απεγκλωβίστηκε ζευγάρι που παγιδεύτηκε σε χείμαρρο στη Λαμία Facebook Twitter
0

Ώρες αγωνίας έζησε ζευγάρι από τη Λαμία, που προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του χείμαρρο στη νότια πλευρά του χωριού Λυγαριά και απεγκλωβίστηκε χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών.

Το αυτοκίνητο του ζευγαριού παρασύρθηκε από χείμαρρο το γνωστό «Μπεκιόρεμα», που φούσκωσε δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην περιοχή γύρω από τη Λυγαριά. 

Στην είσοδο της Λυγαριάς, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 67χρονος ένα παλιό Toyota Corolla, παρασύρθηκε από το χείμαρρο, εγκλωβίζοντάς τους μέσα σε αυτό, τον ίδιο και την 63χρονη γυναίκα του.

Απεγκλωβίστηκε ζευγάρι που παγιδεύτηκε σε χείμαρρο στη Λαμία Facebook Twitter

Το ζευγάρι στην αρχή, δεν έδωσε το σωστό στίγμα Πυροσβέστες από Αργυροχώρι, Λαμία και την ΕΜΑΚ που έσπευσαν κατά μήκος όλο του δρόμου Αμουρίου - Λυγαριάς ψάχνοντας για το συμβάν.

Τελικά το όχημα του Αργυροχωρίου εντόπισε το εγκλωβισμένο ζευγάρι και κατάφεραν να τους βγάλουν σε ασφαλές σημείο.

Απεγκλωβίστηκε ζευγάρι που παγιδεύτηκε σε χείμαρρο στη Λαμία Facebook Twitter

Οι κάτοικοι στη Λυγαριά της Λαμίας κάνουν λόγο για πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια αφού έβρεχε καταρρακτωδώς στο όρος Όρθρυς.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι του χωριού Στύρφακα ανησυχούν καθώς εξαιτίας των έργων για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή υπάρχει μονίμως ο κίνδυνος πλημμυρών.

Λήξη συναγερμού

Λίγο πριν τις 13:30' η Πολιτική Προστασία έδωσε λήξη συναγερμού για τις καταιγίδες, καθώς ο καιρός αλλάζει σημαντικά με νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες.

Ωστόσο από το Σάββατο (4/8) η επιφυλακή επανέρχεται, όμως αυτή τη φορά για τους κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιών.

 

Με πληροφορίες από lamiareport.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Καλαμάτα: Ίσως είναι το ρήγμα που έδωσε τα 6,5 Ρίχτερ το 1947, εκτιμά ο Παπαδόπουλος

Ελλάδα / Σεισμός στην Καλαμάτα: Ίσως είναι το ρήγμα που έδωσε τα 6,5 Ρίχτερ το 1947, εκτιμά ο Παπαδόπουλος

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος συνέδεσε τη σημερινή δόνηση με τον μεγάλο σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στην περιοχή το 1947, διευκρινίζοντας πως δεν σχετίζεται με το επίκεντρο του σεισμού της Καλαμάτας του 1986
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Η 24χρονη μητέρα και ο 37χρονος σύντροφός της κατηγορούνται για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικου και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Ελλάδα / Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Ακρόπολη Σερρών – Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή
LIFO NEWSROOM