Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε βαν και φορτηγά σε μεγάλο μέρος των δρόμων

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε βαν και φορτηγά σε μεγάλο μέρος των δρόμων Facebook Twitter
1

Βαν, φορτηγά και πάσης φύσεως βαριά οχήματα με μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων θα πάψουν να κυκλοφορούν πλέον σε μεγάλο μέρος των δρόμων. 


Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί από το υπουργείο Υποδομών, αλλά ακόμη δεν έχει τεθεί σε ισχύ. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα «μπλοκάρει» την κίνηση μεγάλων οχημάτων σε ένα τεράστιο μέρος του οδικού δικτύου και οι παραβάτες απειλούνται με τεράστια πρόστιμα.

Οπως σημειώνει η Καθημερινή, οι παραβάτες θα πληρώνουν ως και 1.000 ευρώ πρόστιμο στην περίπτωση που εντοπίζονται σε σημεία των οδών όπου θα απαγορευτεί η κυκλοφορία για οχήματα με μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων.

Στόχος του μέτρου είναι να "οδηγηθούν" τα φορτηγά (κυρίως) και τα βαν με μικτό άνω των 3,5 τόνων στο κεντρικό δίκτυο όπου υπάρχουν διόδια, ενώ ταυτόχρονα να αποσυμφορηθούν παράδρομοι και εναλλακτικές διαδρομές από την διέλευση βαρέων οχημάτων.

Η απόφαση του υπουργείου Υποδομών δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αλλά ακόμη δεν έχει τεθεί σε ισχύ.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας περιλαμβάνει έναν κατάλογο 111 οδικών τμημάτων: παραπλεύρων οδών, τμημάτων της παλαιάς και νέας εθνικής οδού, ακόμα και τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Πάντως, η απαγόρευση επεκτείνεται και σε πλήθος λεωφόρων μέσα στην Αθήνα. Για παράδειγμα, στη Δυτική Αττική, η κυκλοφορία φορτηγών απαγορεύεται στη λεωφόρο Δημοκρατίας (από την παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου έως τη λεωφόρο Φυλής), στη λεωφόρο Φυλής (από τη λεωφόρο Δημοκρατίας έως τη λεωφόρο ΝΑΤΟ) και τη λεωφόρο ΝΑΤΟ (από τη λεωφόρο Φυλής έως την Περιφερειακή Αιγάλεω).

Σύμφωνα με την απόφαση, στους παραβάτες οδηγούς θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ τα οχήματα θα ακινητοποιούνται. Η απόφαση προβλέπει (κάποια στιγμή, κατόπιν μελέτης) την τοποθέτηση ειδικής σήμανσης στις απαγορευμένες διαδρομές, έχει ωστόσο άμεση ισχύ.

Με πληροφορίες από Καθημερινή 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ