Αντώνη Καρυώτης: «Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» λέει συγκινημένος ο αδελφός του

Αντώνη Καρυώτης: «Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» λέει συγκινημένος ο αδελφός του Facebook Twitter
Φωτ. του αδελφού του Αντώνη Καρυώτη / EUROKINISSI
0

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη των τεσσάρων μελών του πληρώματος του Blue Horizon, τα οποία κατηγορούνται για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη.

Ο αδελφός του Αντώνη, Νίκος Καρυώτης βρέθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, κάνοντας δηλώσεις πριν την έναρξη της δίκης. Φανερά συγκινημένος, δήλωσε στις κάμερες πως «έχω εμπιστοσύνη στους δικηγόρους μου και έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη».

«Ο Αντώνης ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιδί, βοηθούσε τους πάντες και έτσι τον θυμούνται κάτω στον Άγιο Νικόλαο», πρόσθεσε παράλληλα. Από τη μεριά τους, οι δικηγόροι της οικογένεια του Αντώνη, περιμένουν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για τις εγκληματικές, όπως χαρακτήρισαν, πράξεις που οδήγησαν στον θάνατο του.

Υπενθυμίζεται πως κατηγορούμενοι για τον θάνατό του Αντώνη Καρυώτη, είναι ο ύπαρχος και ο καπετάνιος του πλοίου, που μέχρι σήμερα βρίσκονται προφυλακισμένοι, όπως και ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος του Βlue Horizon που έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί του Blue Horizon για τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη

Ο ύπαρχος βαρύνεται με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της κατάχρησης εξουσίας, ενώ ο καπετάνιος κατηγορείται για τα αδικήματα «της επικίνδυνης παρέμβασης στη συγκοινωνία πλοίου από την οποία επήλθε θάνατος και της απόπειρας υπόθαλψης κατά συρροή».

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο πλοίαρχος κατηγορείται ότι έδωσε το πράσινο φως να αποπλεύσει το Blue Horizon με ανοιχτό καταπέλτη, κάτι που δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς ασφαλείας.

Ο υποπλοίαρχος, με τη σειρά του, κατηγορείται για συνέργεια, δια ενέργειας και δια παραλείψεως, σε ανθρωποκτονία με πρόθεση, τελεσθείσα με ενδεχόμενο δόλο καθώς ενώ είχε δει τι συνέβη, δεν ενημέρωσε τον πλοίαρχο να σταματήσει η λειτουργία των μηχανών και δεν έριξε στη θάλασσα κάποιο σωσίβιο. Με παρόμοιες κατηγορίες βαρύνεται και ο ναύκληρος.

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές σε όλη ην Ελλάδα: Νύχτα μάχης με τα πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Ελλάδα / Φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Εκτός ελέγχου εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων η φωτιά στον Αητό Μεσσηνίας - Μάχη με τον χρόνο στην Εύβοια - Διάσπαρτες εστίες χωρίς ανέμους στη Δροσοπηγή - Ζητήθηκε διεθνής βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί, καίγονται γραμμές της ΔΕΗ

Ελλάδα / Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί

Το πύρινο μέτωπο που κινείται προς το Αφράτι παρουσιάζει μεγάλη ένταση και ταχύτητα εξάπλωσης - Τεράστιες φλόγες ξεπέρασαν ακόμα και αντιπυρικές ζώνες πλάτους 15 μέτρων σε παραποτάμιες περιοχές
LIFO NEWSROOM
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Ελλάδα / Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Το ένα μέτωπο καίει σπίτια στο Κρυονέρι - Το άλλο μέτωπο είναι στα όρια της Δροσοπηγής - Επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 44 οχήματα, εθελοντές, 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα
LIFO NEWSROOM