Ανοιχτά την Κυριακή καταστήματα, mall και σούπερ μάρκετ - Το ωράριο λειτουργίας

Ανοιχτά την Κυριακή καταστήματα, mall και σούπερ μάρκετ - Το ωράριο λειτουργίας Facebook Twitter
EUROKINISSI - ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
0

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ και αυτή την Κυριακή, σύμφωνα με σχετική κυβερνητική απόφαση. 

Οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα καταστήματα λιανικής καθώς και τα σούπερ μάρκετ ώστε να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν τόσο σήμερα Κυριακή 16/05 όσο και την επόμενη Κυριακή 23/05 μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσια υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Η απόφαση αφορά: καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, βενζινάδικα, καθαριστήρια, pet shop και καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων. Το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 07.00 έως τις 22:30.

Εξαίρεση αποτελεί η παράδοση delivery που ισχύει έως τη 01:00, καθώς επίσης τα φαρμακεία και τα πρατήρια που λειτουργούν με βάση τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Για τα λιανεμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων (mall), των εκπτωτικών χωριών, των καταστημάτων εντός καταστήματος, τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια, επίσης επιτρέπεται η λειτουργία τους αυτές τις δύο Κυριακές. Το ωράριο τους είναι από τις 07.00 έως τις 21.00.

Σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ, επιτρέπεται κανονικά ξανά η λειτουργία των καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των mall και των εκπτωτικών χωριών, με την αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ και ενός ατόμου για κάθε επιπλέον 50τ.μ για επιχειρήσεις άνω των 501 τ.μ.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ