Άνοιγμα σχολείων: Κυρώσεις για τους εκπαιδευτικούς που αρνούνται το self test - Τι προβλέπεται

Άνοιγμα σχολείων: Κυρώσεις για τους εκπαιδευτικούς που αρνούνται το self test - Τι προβλέπεται Facebook Twitter
Κυρώσεις προβλέπονται για τους εκπαιδευτικούς που αρνηθούν να κάνουν self test - Eurokinissi
0

Με δύο self test την εβδομάδα λειτουργούν κανονικά από τη Δευτέρα 10 Μαΐου όλες οι σχολικές βαθμμίδες, επιβεβαίωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. 

Όπως είπε η ίδια, το υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας για να ανοίξουν τα ΑΜΚΑ και να προμηθευτούν self test και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών φροντιστηρίων. Υπάρχει περίπτωση, μάλιστα, να ανοίξουν και σήμερα.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές άνω των 16 ετών στα σχολεία ειδικής αγωγής, καθώς και το βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα. 

Κυρώσεις για εκπαιδευτικούς και μαθητές 

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους μαθητές που αρνηθούν να κάνουν το διαγνωστικό τεστ, η κα. Μακρή διευκρίνισε πως προβλέπονται κυρώσεις. 

«Υπάρχει ρητή πρόβλεψη να υπάρχουν πειθαρχικές ποινές (από έγγραφη επίπληξη μέχρι μείωση μισθού ή οριστική αποβολή). Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγγελθεί κάτι τέτοιο. Η πρόβλεψη αυτή ισχύει για όλους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που υποχρεούνται να κάνουν το τεστ» σημείωσε. 

Οι κυρώσεις για τους μαθητές είναι απουσίες ή αποβολές, συμπλήρωσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM