Αναστέλλονται οι νέες οικοδομικές άδειες γύρω από την Ακρόπολη

Αναστέλλονται οι νέες οικοδομικές άδειες γύρω από την Ακρόπολη Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Στη λήψη μέτρων προκειμένου να σταματήσουν την οικοδόμηση κτιρίων που εμποδίζουν τη θέα προς τον ιερό βράχο της Ακρόπολης προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, προτίθεται να προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο της πόλης των Αθηνών που δεν περιλαμβάνεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, νοτίως της Ακρόπολης.

Παράλληλα, ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στον άμεσο έλεγχο νομιμότητας της οικοδομικής άδειας του κτιρίου που έχει χτιστεί επί της οδού Φαλήρου 5.

Στη συνέχεια θα διενεργηθεί αυτοψία από τους επιθεωρητές δόμησης, προκειμένου να ελεγχθεί η ορθή εφαρμογή της οικοδομικής άδειας.

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, η Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας (της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος) του ΥΠΕΝ, σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς και Υπουργεία, έχουν συστήσει ομάδα εργασίας για την επανεξέταση των όρων δόμησης στην περιοχή, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα περιορισμού της οπτικής επαφής με την Ακρόπολη. Στη βάση αυτή θα γίνουν όποιες παρεμβάσεις κριθούν αναγκαίες στο θεσμικό πλαίσιο, όπως αυτό έχει προκύψει μετά τις μεταβολές του 2012.

Τέλος, σε σχέση με το ακίνητο επί των οδών Μισαραλιώτου 7-11 και Τσάμη Καρατάσου 4, ουδέποτε έχει εισαχθεί κάποιο αίτημα στα όργανα ή στις υπηρεσίες του Υπουργείου, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ναι, τώρα που έχουν χτιστεί τα πάντα (και με δύο τρεις ορόφους υπέρβαση) θυμήθηκαν επιτέλους οτι ίσως δεν θα έπρεπε να αφήσουμε την περιοχή γυρω απο την ακρόπολη να γινει στενάκι της Μπογκοτά.Απο την αλλη μεριά, ισως είναι ενα καλό δείγμα στον τουριστα για τι τι ακριβώς σημαίνει σύγχρονη ελληνική αρχιτεκτονική και πολεοδομία.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ