Ανασφάλιστα οχήματα: Από 250.000 «εκτοξεύτηκαν» στις 700.000

Ανασφάλιστα οχήματα: Από 250.000 «εκτοξεύτηκαν» στις 700.000 Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Σύμφωνα με το επιμελητήριο, περίπου 700.000 οχήματα κυκλοφορούν ανασφάλιστα, συνιστώντας δημόσιο κίνδυνο με δυνητικά ολέθριες συνέπειες. Οι υπεύθυνοι καλούν την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα και «να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το οξύτατο αυτό πρόβλημα». Υπενθυμίζει δε ότι, έως σήμερα, επανειλημμένως αποτάθηκε στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και τελικώς συνέβαλε - στον βαθμό που του αναλογεί - στο να ξεκινήσει να εφαρμόζεται ο νόμος για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων.

Τονίζει ωστόσο πως τα μέτρα που ελήφθησαν δεν επαρκούν, καθώς ενώ ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων είχε πέσει στις 250.000, τριπλασιάστηκε. «Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο εμφανίζει αδυναμία η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί εφόσον υπάρξει βούληση και η αναγκαία παρέμβαση είναι αυτή που θα επιτρέπει στο κράτος να εντοπίζει ακαριαία το όχημα που δεν έχει ασφάλιση».

«Σήμερα η υποδομή που δημιουργήθηκε είναι σημαντική. Οργανώθηκαν βάσεις δεδομένων, ηλεκτρονικοποιήθηκε η καταγραφή των οχημάτων, ξεκαθαρίστηκαν τα αρχεία των διαφόρων υπηρεσιών και δικτυώθηκαν τα συστήματα καταγραφής αδειών κυκλοφορίας και ασφαλισμένων οχημάτων. Συνεπώς μπορούν να γίνουν επιπλέον ρυθμίσεις».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ