Αλφειός ποταμός: Στο «φως» ένα σπάνιο εύρημα αιώνων - Οικογένεια ανακάλυψε τυχαία μία περικεφαλαία

Αλφειός ποταμός: Στο φως ένα σπάνιο εύρημα αιώνων Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / PATRISNEWS
0

Μπροστά σε μία έκπληξη βρέθηκε μία οικογένεια το περασμένο Σάββατο όταν εντόπισε ένα αρχαίο εύρημα κοντά στις όχθες του Αλφειού ποταμού.

Ενώ τα μέλη της οικογένειας βρίσκονταν κοντά στην περιοχή της Σαλμώνης, βρήκαν μέσα σε καλάμια μία  περικεφαλαία.

Όπως αναφέρει το Patrisnews, η οικογένεια ενημέρωσε για το αρχαίο εύρημα τον δικηγόρο Θοδωρή Αντωνόπουλο, προκειμένου να παραδώσουν την περικεφαλαία στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, κάτι το οποίο έγινε την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Partisnews, το σχήμα της περικεφαλαίας μαρτυρά πως πρόκειται για  κορινθιακού τύπου που εμφανίζεται για πρώτη φορά τον 7ο αιώνα π.Χ. και είναι γνωστή μέχρι σήμερα ως το κατεξοχήν αρχαίο ελληνικό πολεμικό κράνος.

Γνώρισε ωστόσο μεγάλη διάδοση και πέρα από τα γεωγραφικά σύνορα της αρχαίας Ελλάδας.

Περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο, σχετικά με τον τύπο και την χρονολογία αναμένεται να γίνουν γνωστές από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΕΚΡΗ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Έλειπαν έγγραφα και κοσμήματα της 59χρονης από το σπίτι - Δεν υπάρχουν σημάδια διάρρηξης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η άτυχη γυναίκα ζούσε μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και είχε αγοράσει την μονοκατοικία για να είναι κοντά στους συγγενείς της
THE LIFO TEAM
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΝΕΚΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΟΣ

Ελλάδα / Ζωγράφου: «Ήμουν σίγουρος 100% ότι έχει σκοτώσει τη θεία και την ξαδέλφη μου» - Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση

Ο 54χρονος από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει πως οι δύο γυναίκες έφυγαν από τη ζωή πριν τρεις μήνες και ο ιατροδικαστής εκτιμά πως οι σοροί τοποθετήθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο πριν από έναν μήνα
THE LIFO TEAM