Αλεξανδρούπολη: Χωρίς πόσιμο νερό για ένα μήνα ο Άβαντας

Αλεξανδρούπολη: Χωρίς πόσιμο νερό για ένα μήνα ο Άβαντας Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Για σχεδόν ένα μήνα η συνοικία Αβάντας στην Αλεξανδρούπολη παραμένει χωρίς πόσιμο νερό.

Σύμφωνα με την ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, μετά την τελευταία βροχόπτωση στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ελήφθησαν δείγματα από την δεξαμενή που υδροδοτεί τον Αβάντα και διαπιστώθηκε ότι οι παράμετροι θολότητα-χρώμα και γεύση δεν είναι αποδεκτές ώστε το νερό να είναι πόσιμο.

Παρά το γεγονός ότι οι υπόλοιπες ενδεικτικές παράμετροι της νομοθεσίας δεν υπερβαίνουν τις επιτρεπτές τιμές, από τη ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης έγινε η σύσταση ότι το νερό δεν είναι πόσιμο για προληπτικούς λόγους. Η υπηρεσία σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει στείλει δείγματα στο εργαστήριο Υγιεινής και Περιβάλλοντος της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ για επιπλέον αναλύσεις.

Ο Σίμος Χατζηπαύλουπρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Άβαντα της Αλεξανδρούπολης, επισήμανε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι το νερό έχει μεν καθαρίσει αυτές τις ημέρες στην όψη ωστόσο αλλά αυτό συμβαίνει ίσως λόγω του ότι δεν έχει βρέξει τις τελευταίες ημέρες.

Προς το παρόν, όπως διευκρίνισε ο Σίμος Χατζηπάυλου  οι κάτοικοι εξυπηρετούνται με εμφιαλωμένα νερά. Ωστόσο για την οριστική λύση του προβλήματος υδροδότησης έχει προταθεί η δημιουργία αντλιοστασίου με φίλτρα.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες ταυτότητες: Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των αρμόδιων γραφείων της ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Νέες ταυτότητες: Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των αρμόδιων γραφείων της ΕΛΑΣ

Η νέα διεύρυνση ενισχύει σημαντικά τη διαθεσιμότητα ραντεβού και τις ώρες εξυπηρέτησης, μειώνοντας τους χρόνους αναμονής και διευκολύνοντας την έγκαιρη έκδοση νέων δελτίων ταυτότητας
LIFO NEWSROOM