Αλεξανδρούπολη: Απινιδωτές τοποθετήθηκαν σε δημόσιους χώρους και αθλητικά κέντρα

Αλεξανδρούπολη: Απινιδωτές τοποθετήθηκαν σε δημόσιους χώρους και αθλητικά κέντρα Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: ΕΠΑ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
0

Συγχρόνους, αυτόματους απινιδωτές τοποθέτησε ο δήμος Αλεξανδρούπολης σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους και χώρους άθλησης.

Στόχος είναι «να λειτουργήσουν ως τοίχος προστασίας, αν και εφόσον παραστεί ανάγκη τόσο για τους υπαλλήλους και τους δημότες όσο και για τους αθλητές», σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση.

Η δημοτική Αρχή επεσήμανε πως «είναι πολύ σημαντικό όσοι βρίσκονται μπροστά σε μία αιφνίδια καρδιακή ανακοπή να μπορούν να δράσουν άμεσα και σωτήρια» ενώ επεσήμανε με ποιο τρόπο η έγκαιρη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) «θεωρείται απαραίτητη, διότι αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες επιβίωσης του θύματος».

Σε ό,τι αφορά στα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ιατρικής συσκευής πρόκειται για μία φορητή, μικρή και εύκολη στη χρήση της συσκευή που έχει σχεδιαστεί για χρήση από μη εκπαιδευμένους πολίτες χωρίς ιατρική επίβλεψη.

Έχει ενσωματωμένες φωνητικές και οπτικές οδηγίες στα ελληνικά και καθοδηγεί πλήρως τον πολίτη που σπεύδει σε βοήθεια βήμα-βήμα. Τέλος, δίνει τη δυνατότητα παροχής ηλεκτρικής ανάταξης, εάν αυτή απαιτείται, μετά από ανάλυση που κάνει το ίδιο το μηχάνημα ή προτείνει απλά την εκτέλεση ΚΑΡΠΑ με 30 θωρακικές συμπιέσεις και δύο εμφυσήσεις διάσωσης.

Τα σημεία στα οποία βρίσκονται οι απινιδωτές είναι το δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, το δημοτικό κατάστημα Φερών, το δημοτικό κατάστημα Άνθειας, τα γήπεδα Φώτης Κοσμάς και Μαΐστρου, τα ποδοσφαιρικά γήπεδα του Εθνικού, Καππαδοκίας, ΚΤΕΟ, Φερών, Παλαγίας, το κλειστό γυμναστήριο Μιχ. Παρασκευόπουλος, το κολυμβητήριο, το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης, το Ειδικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και το Β΄ΚΑΠΗ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΣΧΑ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ελλάδα / Καιρός - Μαρουσάκης: Κρύο το Μεγάλο Σάββατο, θερμές αέριες μάζες και άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή

Από τη συννεφιά και τις τοπικές βροχές των τελευταίων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, έρχονται συνθήκες και θερμοκρασίες που θα θυμίσουν καλοκαίρι, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο
THE LIFO TEAM