Ακτινολόγος στο «Ελπίδα» μπήκε αγκαλιά με εγκαταλελειμμένο βρέφος στον αξονικό τομογράφο

Ακτινολόγος στο «Ελπίδα» μπήκε αγκαλιά με εγκαταλελειμμένο βρέφος στον αξονικό τομογράφο Facebook Twitter
«Δεν ένιωσα ότι έκανα κάτι διαφορετικό, κάθε μέρα το κάνουμε αυτό»/Φωτ.: Facebook/Ευτέρπη  Κωνστανταρογιάννη
0

Μια ακτινολόγος στην ογκολογική μονάδα «Μαριάννα Βαρδινογιάννη» του νοσοκομείου «Ελπίδα», μπήκε μαζί με εγκαταλελειμμένο βρέφος στον αξονικό τομογράφο.

Όπως αναφέρει η Ευτέρπη  Κωνστανταρογιάννη στην ανάρτησή της στο Facebook, το βρέφος, το οποίο το είχε εγκαταλείψει η μητέρα του, έπρεπε να κάνει μια εξέταση στον αξονικό τομογράφο στο «Ελπίδα». Όμως για να γίνει σωστά η εξέταση, έπρεπε το βρέφος να είναι ακινητοποιημένο. Έτσι η ακτινολόγος, δείχνοντας τρομερή ενσυναίσθηση, μπήκε στον αξονικό τομογράφο αγκαλιά μαζί με το μωρό, «τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη» όπως είπε, ώστε να μοιραστεί η ακτινοβολία και να μην απορροφηθεί όλη από το παιδί.

«Το ένιωθα σαν τον μικρό Χριστό, όπως οφείλουμε να βλέπουμε όλους γύρω μας», κατέληξε στην ανάρτησή της η ακτινολόγος.

«Δεν ένιωσα ότι έκανα κάτι διαφορετικό, κάθε μέρα το κάνουμε αυτό»

Η ακτινολόγος μίλησε για τη συγκινητική αυτή κίνηση στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. «Εγώ έκανα μια ανάρτηση που δεν περίμενα να έχει τέτοιο αντίκτυπο, γιατί αποτελεί καθημερινότητα όλων μας. Είναι τιμή μου που εργάζομαι στο νοσοκομείο Μαριάννα Βαρδινογιάννη από το πόστο του τεχνολόγου-ακτινολόγου», τόνισε αρχικά η κυρία Κωνστανταρογιάννη.

Σε ερώτηση για το αν του έδωσε την προστασία που έλλειπε από τη μητέρα του, η ακτινολόγος επισήμανε: «Δεν ένιωσα ότι έκανα κάτι διαφορετικό, κάθε μέρα το κάνουμε αυτό. Μπορεί για παράδειγμα να έρθει μια μητέρα που είναι έγκυος και να μην μπορεί να μην στον αξονικό τομογράφο, πάλι θα κρατήσω εγώ το παιδί αγκαλιά για να μπούμε μέσα για την εξέταση, όπως και οι συνάδελφοι το ίδιο. Είναι αρκετά τα παιδάκια που βρίσκονται εδώ στην ογκολογική μονάδα».

Ολόκληρη η ανάρτηση της ακτινολόγου 

«Όταν δουλεύεις μέσα στο πόνο, όλα τα άλλα προβλήματα σου φαίνονται σαχλά και μαθαίνεις κάθε μέρα να χαμογελάς από καρδιάς!! Η φωτογραφία είναι από εξέταση εγκαταλελειμμένου βρέφους, δεν είχε συνοδό να το ακινητοποιήσει και δεν μπορούσα από ενσυναίσθηση να το αφήσω με μια αποτυχημένη εξέταση στην αξονική τομογραφία.

Θεώρησα σωστό (τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη) να πάρουμε μαζί την ακτινοβολία, όπως θα έκανε και η μητέρα του, αν δεν το είχε εγκαταλείψει, ένας Θεός ξέρει γιατί…!!

Το ένιωθα σαν τον μικρό Χριστό, όπως οφείλουμε να βλέπουμε όλους γύρω μας. Να μάθουμε ότι η καρδιά γεμίζει δίνοντας… και ότι αν δεν υπάρχει αγάπη για τον συνάνθρωπο, ότι άλλο και να κάνουμε είναι ανώφελο. Καλημέρα με πολλή αγάπη».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ