Για 15 κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζομένους του ογκολογικού αντικαρκινικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ.

 

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, σήμερα το πρωί 8 γιατροί ήταν θετικοί στον ιό, ενώ μετά την ιχνηλάτηση εντοπίστηκαν περισσότερα από 15 κρούσματα συνολικά.

 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε ότι πρόκειται για γιατρούς σε νευραλγικά τμήματα, όπως το ακτινοθεραπευτικό, το καρδιολογικό, το ορθοπεδικό, με αποτέλεσμα τα τμήματα να ετοιμάζονται να κλείσουν.

 

Ο Μ. Γιαννάκος κατήγγειλε ότι στα αντικαρκινικά νοσοκομεία δεν γίνονται τακτικά τεστ ούτε στο προσωπικό, ούτε και στους ασθενείς με μακροχρόνιες νοσηλείες, οι οποίοι θα πρέπει να ελέγχονται κάθε 7 ημέρες.

 

Πρόβλημα υπάρχει ακόμη και στο ότι δεν γίνεται εργαστηριακός έλεγχος στους συνοδούς.

 

Την ίδια η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και πραγματοποιεί συγκέντρωση έξω από τον Ερυθρό Σταυρό. Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για μία νοσοκόμα που αντιστοιχεί σε 40 ασθενείς.

 

Μετά την επιβεβαίωση 3 γιατρών της Β' Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», θετικών στον κορωνοϊό, ακολούθησε απολύμανση όλων των χώρων και εκτεταμένη ιχνηλάτηση σε Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική και στην Γ2 Ορθοπεδική Κλινική, τόσο σε υγειονομικό προσωπικό, όσο και σε νοσηλευόμενους, αναφέρουν πήγες του υπουργείου Υγείας.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές διαπιστώθηκαν συνολικά 15 κρούσματα στο προσωπικό και 4 κρούσματα σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

 

Οι 15 επιβεβαιωμένοι θετικοί από το προσωπικό, ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτωματολογία, παραμένουν κατ' οίκον. Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους, τέθηκαν σε καραντίνα 25 άτομα από το προσωπικό.

 

Οι 4 ασθενείς μεταφέρονται εντός της ημέρας σε απλές κλίνες της Κλινικής COVID του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ».

 

Όπως έγινε επίσης γνωστό, η Γ2 Ορθοπεδική Κλινική συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της. Η Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική αναστέλλει τις εισαγωγές νέων ασθενών για μία εβδομάδα. Οι νοσηλευόμενοι στην Κλινική μεταφέρθηκαν στην Α' Παθολογική Ογκολογική Κλινική.

 

Επισημαίνεται ότι οι χημειοθεραπείες όλων των ασθενών συνεχίζονται κανονικά, όπως διαβεβαιώνουν οι πηγές του υπουργείου Υγείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι από σήμερα το πρωί πραγματοποιούνται rapid tests σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου (σύνολο 1.200 άτομα).