Στο πλευρά της Ξένης Δημητρίου τάσσεται η Ένωση Εισαγγελέων σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα

 

Σε ανακοίνωση της, η Ένωση Εισαγγελέων επισημαίνει πως η κ. Δημητρίου ενέργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της με την αναίρεση κατά της απόφασης για τη μη χορήγηση άδειας από τις φυλακές Βόλου στον Δημήτρη Κουφοντίνα. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ένωσης:

 

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, μετά την κριτική που ασκήθηκε για την ασκηθείσα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναίρεση κατά βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που απέρριψε αίτημα κρατουμένου για χορήγηση τακτικής άδειας από το κατάστημα κράτησής του, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στο οποίο περιλαμβάνεται και η άσκηση αναίρεσης κατά βουλευμάτων και δικαστικών αποφάσεων.

 

Κατά συνέπεια, κάθε δήλωση από πολιτικά πρόσωπα που επιχειρεί να αποδώσει σκοπιμότητα στη συγκεκριμένη ενέργεια της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι τουλάχιστον ατυχής και βλάπτει το κύρος της Δικαιοσύνης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr