5,5 χιλιάδες οι πρόσφυγες που έχουν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα σε άλλες χώρες

5,5 χιλιάδες οι πρόσφυγες που έχουν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα σε άλλες χώρες Facebook Twitter
απε/μπε
2

Ένα χρόνο μετά την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα, συνολικά 15.384 άτομα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης.

 

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Ασύλου, από τα άτομα αυτά, 5.511 έχουν ήδη μετεγκατασταθεί σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, ενώ 7.961 υποθέσεις βρίσκονται σε αναμονή διάθεσης νέων θέσεων μετεγκατάστασης από τα μετέχοντα στο πρόγραμμα κράτη.

 

Ωστόσο, «παραμένουν σημαντικές οι προκλήσεις και οι δυσχέρειες στην υλοποίηση του προγράμματος, όπως ο ανεπαρκής αριθμός θέσεων προς μετεγκατάσταση από τα ευρωπαϊκά κράτη, οι μη βάσιμα αιτιολογημένες απορρίψεις αιτημάτων μετεγκατάστασης και ο χαμηλός αριθμός αποδοχών των αιτημάτων για μετεγκατάσταση ασυνόδευτων ανηλίκων», σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου.

 

Η Υπηρεσία Ασύλου ζητά την επιτάχυνση της διαδικασίας, καθώς «παρά την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Υπηρεσίας και τις επανειλημμένες προτροπές προς τα κράτη - μέλη για εντατικοποίηση των ρυθμών μετεγκατάστασης, βρισκόμαστε πολύ μακριά από την υλοποίηση του κοινού ευρωπαϊκού στόχου».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ