Final 4 Euroleague LIVE

Κικίλιας: Πιεζόμαστε στην Αττική στις ΜΕΘ - Μας ανησυχεί η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ

Κικίλιας: Πιεζόμαστε στην Αττική στις ΜΕΘ - Μας ανησυχεί η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ανησυχία για την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην Αττική, λόγω του κορωνοϊού, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Παράλληλα παραδέχθηκε πως υπάρχει πίεση στις μονάδες εντατικής θεραπείας στις ΜΕΘ. «Μας ανησυχεί η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας- κυρίως στην Αττική- και η αύξηση στις νοσηλείες Covid που επειδή είναι ένα δυναμικό φαινόμενο, οδηγούν και στην αύξηση στις νοσηλείες ΜΕΘ. Πιεζόμαστε στην Αττική στις ΜΕΘ, συνεχώς προσαρμόζουμε το επιχειρησιακό μας σχέδιο», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός επισήμανε ότι σήμερα η Ελλάδα πλησιάζει τους 700.000 εμβολιασμούς. «Το πρόγραμμα προχωράει πολύ καλά και η μεγαλύτερη ικανοποίηση για τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ και την οργανωμένη Πολιτεία είναι η θετική ανταπόκριση, τα χαμόγελα και η ικανοποίηση των συμπολιτών μας», ανέφερε σχετικά, έπειτα από την επίσκεψή του στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο», με αφορμή τον εμβολιασμό που γίνεται σήμερα σε πολίτες που έχασαν το ραντεβού τους, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έως και τις 21:00 του Σαββάτου, στη χώρα μας είχαν πραγματοποιηθεί 693.436 εμβολιασμοί, από τους οποίους οι 465.842 αφορούν την πρώτη δόση και οι 227.594 τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Ελλάδα
0

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ