Παραιτήθηκαν τα 13 μέλη της ΕΑΘ από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

Παραιτήθηκαν τα 13 μέλη της ΕΑΘ από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας Facebook Twitter
pixabay
0

Συνεχίζεται το μπαράζ παραιτήσεων στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό.

Μετά τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Πειραιά Γιάννη Παπαδημητρίου, και τον Γιώργο Χριστόπουλο, παραιτούνται τώρα και τα δεκατρία μέλη της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης. 

Στην επιστολή τους διαμαρτύρονται επειδή η πρώτη αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου «πολύ απέχει από τις βασικές αρχές της προστασίας των αθλητών και αθλητριών, της αναγνώρισης των δικαιωμάτων τους και την ενθάρρυνση καταγγελίας τυχόν εκμετάλλευσης της εξουσίας.»

Μάλιστα καταγγέλλουν πως οι ανακοινώσεις της ΕΙΟ προήλθαν χωρίς προηγούμενη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας εκπροσωπείται δια του Προέδρου της.

Και δεν είναι οι μόνοι που αντιδρούν. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γνωστοποίησε το μεσημέρι πως «παγώνει» τη χορηγία του στην Ομοσπονδία εκφράζοντας την «έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση και τις δηλώσεις της Ομοσπονδίας, σχετικά με τη σοβαρότατη καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου.»

Την ίδια ώρα, οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες του Ρίο, Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής ζητούν να απομακρυνθεί ολόκληρο το Δ.Σ. της ΕΙΟ.

Η επιστολή της ΕΑΘ

 

Προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Κύριε Πρόεδρε,

Η αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου πολύ απέχει από τις βασικές αρχές της προστασίας των αθλητών και αθλητριών, της αναγνώρισης των δικαιωμάτων τους και την ενθάρρυνση καταγγελίας τυχόν εκμετάλλευσης της εξουσίας.

Οι ανακοινώσεις της ΕΙΟ προήλθαν χωρίς προηγούμενη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας εκπροσωπείται δια του Προέδρου της και ο οποίος θα μπορούσε να έχει εκφράσει τη διαφορετική μας άποψη. Δείχνουν έλλειψη αποφασιστικότητας και διάθεση της ΕΙΟ να παρακολουθήσει τα γεγονότα ως θεατής ενός «δυσάρεστου περιστατικού», όπως εσείς το περιγράψατε.

Για τους λόγους αυτούς διαχωρίζουμε τη θέση μας και υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας.

Η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης

Λάζαρος Τσαλίκης, Πρόεδρος

Εριφύλη Βαρδάκη, Αντιπρόεδρος

Ιωάννης Καλατζής, Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Κατέκος, Ειδικός Γραμματέας

Γρηγόρης Βαρβαρρήγος, Ταμίας

Δημήτριος Αλτσιάδης, Μέλος

Ηλίας Γεωργιάδης, Μέλος

Καλογερόπουλος Κωνσταντίνος, Μέλος

Γιάννης Μαρουλάκης, Μέλος

Γεώργιος Ανδρεάδης, Έλληνας Εκπρόσωπος ORC

Αναστάσιος Νικολάου, Αναπληρωματικό Μέλος

Μιχαήλ Κασιώτης, Αναπληρωματικό Μέλος

Αγγελική Κούρτελη, Αναπληρωματικό Μέλος»

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ