Κορωνοϊός: Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού - Πώς θα κλείσετε ραντεβού

Κορωνοϊός: Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού - Πώς θα κλείσετε ραντεβού Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Στις 11 Ιανουαρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού.

 

 

Αυτό έκανε γνωστό σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, η Ελλάδα διαθέτει αυτή τη στιγμή 152.580 δόσεις εμβολίων της Pfizer και πως μέχρι συνολικά από τις 27 Δεκεμβρίου 2020 έως και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 9.528 εμβολιασμοί.

Μάλιστα, αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα των εμβολίων είπε ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου υπολογίζεται να εμβολιαστούν περίπου 120.000 άτομα.

Βήμα προς βήμα η διαδικασία για τον εμβολιασμό

«Πρεμιέρα» στις 11 Ιανουαρίου αναμένεται να κάνει η πλατφόρμα για τα ραντεβού, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος εστιάσε στη σημασία της εγγραφής των πολιτών στην άυλη συνταγογράφηση. Οι πολίτες μετά το μήνυμα που θα λαμβάνουν αυτόματα θα επιβεβαιώνουν μέσω της πλατφόρμας το ραντεβού, χωρίς καμία άλλη διαδικασία.  

Πάντως, όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού σε κάποιο φαρμακείο ή ΚΕΠ.

Αναλυτικά, οι τρεις τρόποι για να κλείσει κάποιος ραντεβού: 

1. Με αυτόματο μήνυμα:  Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα τους έρχεται αυτόματα μήνυμα και το μόνο που θα χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν το ραντεβού τους.


2. Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr: Εκεί μπορεί κάποιος με το ΑΜΚΑ του να δει αν ανήκει στις ομάδες που εμβολιάζονται και να κλείσει ραντεβού.


3. Με επίσκεψη σε φαρμακεία και ΚΕΠ: Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά, θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού σε φαρμακεία και ΚΕΠ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ