Lockdown: Πώς θα λειτουργήσουν τα εποχικά καταστήματα από Δευτέρα – Τα ωράρια και οι κανόνες

Lockdown: Πώς θα λειτουργήσουν τα εποχικά καταστήματα από Δευτέρα – Τα ωράρια και οι κανόνες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε διευκρινίσεις για το πώς και ποιες ώρες θα λειτουργούν τα εποχικά καταστήματα τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, προχώρησε ο ΓΓ Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ειδικότερα, ο κ. Σταμπουλίδης, κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε ότι για την μετάβαση στο κατάστημα απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση για (Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ).

Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 7 π.μ. έως και τις 8:30 μ.μ. Σχετικά με τον πληθυσμό εντός των καταστημάτων θα ισχύουν: Αναλογία ατόμων ανά τ.μ. 4 άτομα ανά 100 τμ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 15 τ.μ.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας προστασίας τόσο από το προσωπικό εργασίας όσο και από τους πελάτες/επισκέπτες.
Απαιτείται η τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων, ενώ συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.


Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα ισχύουν όλα τα παραπάνω για τα εποχικά καταστήματα ορίζεται η 7η Δεκεμβρίου 2020 έως και τις 8 Ιανουαρίου 2021.

Όπως τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης, είναι σημαντικό να τηρήσουν όλοι πολίτες τους κανόνες γιατί «η συμπεριφορά μας θα κρίνει τα επόμενα βήματα και τις αποφάσεις για τα περιοριστικά μέτρα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM