Μήνυμα ΠΟΥ στην Ελλάδα: Ενώ τα εμβόλια σώζουν ζωές, ο φόβος κάνει ακριβώς το αντίθετο

Μήνυμα ΠΟΥ στην Ελλάδα: Ενώ τα εμβόλια σώζουν ζωές, ο φόβος κάνει ακριβώς το αντίθετο Facebook Twitter
EPA
0

Μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες έστειλε σήμερα ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ , Δρ Χανς Κλούγκε, για την Ευρώπη κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

«Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει την κατάλληλη επιλογή. Μπορούμε να κρατήσουμε τον ιό χαμηλά. Χρειάζεται να κρατήσουμε κοινωνική αποστασιοποίηση. Ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός. Επιπλέον να δούμε τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε τον επόμενο καιρό».

«Φέτος αντιμετωπίσαμε νέα πρόκληση. Μπορέσαμε όμως να κρατήσουμε τα κρούσματα χαμηλά. Ο ρόλος που παίζει ο καθένας στην κοινότητα θα καθορίσει τι θα γίνει το επόμενο διάστημα. Είναι ζωτικής σημασίας να τηρήσουμε όλοι την κοινωνική αποστασιοποίηση, να τηρούμε τα μέτρα, να φοράμε μάσκα, να μένουμε σπίτι όταν δεν αισθανόμαστε καλά. Να αποφύγουμε πλήθη, στενές επαφές, κλειστούς χώρους με συνωστισμό. Ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός», είπε και τόνισε πως ο ελληνικός λαός κατανοεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

«Ενώ τα εμβόλια σώζουν ζωές, ο φόβος κάνει ακριβώς το αντίθετο. Πολλές είναι οι άγνωστες μεταβλητές. Ποια εμβόλια θα αδειοδοτηθούν, οι παρενέργειες. Το εμβόλιο θα είναι καταλύτης για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

«Διαβεβαιώνω ότι στην Ελλάδα, και την ΕΕ έχουν θεσμοθετηθεί όλες οι διαδικασίες. Όλα τα δεδομένα θα είναι προσβάσιμα, όπως και τα στάνταρτ ασφαλείας. Αναζητήστε αξιόπιστες πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές. Η Ελλάδα έχει παρουσιάσει αξιόπιστο σύστημα εμβολιασμών. Η χώρα έχει πραγματοποιήσει τεράστια προσπάθεια ήδη. Το σχέδιο πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΝΑ ΣΤΡΑΤΙΝΑΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ελλάδα / Ποια είναι η Άννα Στρατινάκη: Το βιογραφικό και η πορεία της υποδιοικήτριας που παραιτήθηκε

Η παραίτησή της έρχεται λίγο μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης Παναγόπουλου για υπεξαίρεση χρημάτων και την εμπλοκή του συζύγου της, αν και η ίδια στην επιστολή της αναφέρει πως παραιτείται «για οικογενειακούς λόγους υγείας»
THE LIFO TEAM
ΓΣΕΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Ελλάδα / Γιάννης Παναγόπουλος: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης» – Τι έδειξε η έρευνα για τις εταιρείες «οχήματα»

Ο Γιάννης Παναγόπουλος και έξι πρόσωπα που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες ή νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών, φέρονται σύμφωνα με την έρευνα, να υπεξαίρεσαν δύο εκατομμύρια ευρώ
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΙΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑΤΟ

Ελλάδα / Υπόθεση κατασκοπείας: Πώς έφτασε η ΕΥΠ στα ίχνη του αξιωματικού - Έδινε πληροφορίες για ΝΑΤΟϊκά σχέδια

Ο αξιωματικός που υπηρετούσε σε θέση ευθύνης, κατηγορείται ότι συνειδητά μετέδιδε σε τρίτους άκρως απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες, που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM