Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Παρατηρούμε 52 διαφορετικά νοσήματα

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Παρατηρούμε 52 διαφορετικά νοσήματα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για τον ρόλο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας μίλησε ο πρόεδρος του φορέα, Παναγιώτης Αρκουμανέας, στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Όπως δήλωσε στόχος του ΕΟΔΥ είναι η προάσπιση της υγείας των πολιτών και αυτό περιλαμβάνει την παρατήρηση 52 διαφορετικών νοσημάτων, την αντιμετώπιση του HIV, την επιδημιολογική επιτήρηση της γρίπης και την ευθύνη για την πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα στις 34 δομές φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών σε όλη τη χώρα.

Τον τελευταίο χρόνο έχουν προσληφθεί χίλιοι επιπλέον εργαζόμενοι ενώ γίνονται δράσεις και μαζικές δειγματοληψίες σε πλατείες ή ακόμα και drive through δομές, για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού. Όπου υπάρχει συρροή γίνεται παρέμβαση για τον εντοπισμό και των ασυμπτωματικών όπως είπε ο κ. Αρκουμανέας. 

Κλείνοντας προειδοποίησε πως οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, μέχρι και τον εμβολιασμό ενός σημαντικού ποσοστό πολιτών. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM