Θεσσαλονίκη: 3.857 παραβάσεις και δεκάδες συλλήψεις από την αρχή του lockdown

Θεσσαλονίκη: 3.857 παραβάσεις και δεκάδες συλλήψεις από την αρχή του lockdown Facebook Twitter
Θεσσαλονίκη: Πάνω από 100.000 έλεγχοι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες (Eurokinissi)
0

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας για την αυστηρή τήρηση των μέτρων που επιβάλει το lockdown, κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη, από τις 3 Νοεμβρίου, ημέρα που ο νομός τέθηκε σε καραντίνα κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, έγιναν 105.821 έλεγχοι κατά τους οποίους συνελήφθησαν 29 άτομα και βεβαιώθηκαν 3.857 παραβάσεις.

Από αυτές οι 2.656 αφορούσαν το μέτρο του περιορισμού κίνησης, οι 1.190 μη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων ενώ 11 πρόστιμα συνδέονταν με άλλες παραβάσεις.

Την ίδια ώρα, κατά το τελευταίο 4μηνο, δηλαδή από τις 29 Ιουλίου έως και τις 23 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές δικαιοδοσίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, 224.952 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 5.557 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση αποστάσεων.

Επιπλέον, το διάστημα από τις 24/10 έως και το προηγούμενο 24ωρο επιβλήθηκαν 1.521 πρόστιμα για παραβίαση του περιορισμού της κυκλοφορίας, ενώ άλλες 24 παραβάσεις βεβαιώθηκαν ύστερα από ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ιδιωτικές επιχειρήσεις αναφορικά με την τήρηση των κανόνων λειτουργίας τους (απαγόρευση λειτουργίας, υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας, υπεράριθμοι θαμώνες κ.ά.).

Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω έλεγχοι που σκοπό έχουν την προστασία της δημόσιας υγείας αφορούν στους νομούς Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ