Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: Εγκληματικά κηρύγματα για τον κορωνοϊό- Οι ευλαβείς εγωισμοί σκοτώνουν

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: Εγκληματικά κηρύγματα για τον κορωνοϊό- Οι ευλαβείς εγωισμοί σκοτώνουν Facebook Twitter
Πηγή φωτό alexpolisonline
0

Οι Έλληνες δείχνουν ελλιπή ευθύνη στο θέμα του κορωνοϊού, ίσως από κόπωση, γράφει ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, σε εκτενές άρθρο του για το θέμα.

«Πιστέψαμε ότι είμαστε υπεράνθρωποι, κρύψαμε την προσβολή μας από τον ιό και οδηγηθήκαμε στον τάφο, αντί να ομολογήσουμε το λάθος μας και να σαλπίσουμε το ορθό. Δεν είναι ταπεινωτικό να παραδεχτείς ότι ως άνθρωπος κι εσύ πάσχεις, αλαζονικό είναι να το κρύψεις, μόνο και μόνο για να μη διαψευστεί δημόσια ο εγωισμός σου. Όταν επικρέμεται θάνατος, τότε, καλά ειπώθηκε, "μαγκιές" δεν επιτρέπονται. Οι ευλαβείς εγωισμοί... σκοτώνουν!», γράφει ο μητροπολίτης στο άρθρο του.

Σε άλλο σημείο, κάνει αναφορά σε εκείνους που δεν πίστεψαν ότι υπάρχει κορωνοϊός και σε εκείνους που έκαναν «εγκληματικά κηρύγματα».

«Ας σηκωθούν, κάποιοι, τάχα ευσεβείς, που δεν πίστεψαν ότι υπάρχει κορωνοϊός, λες και μπορεί να πέσει τρίχα από τα μαλλιά τους αν δεν το θέλει ο Θεός! Και ας σοβαρευτούν.

Ας σηκωθούν όσοι, κρυμμένοι τώρα στα λαγούμια τους, ετοιμάζονται να δικαιολογήσουν τα εγκληματικά τους κηρύγματα, που άρδευαν αλλοφροσύνη από την εωσφορική τους έπαρση, που τελικά σκότωσε συνανθρώπους τους. Κι ας ηρεμήσουν, όσο μπορούν», αναφέρει.

Στο άρθρο του ο μητροπολίτης Άνθιμος τάσσεται υπέρ του κλεισίματος των εκκλησιών, αναφέροντας:

«Σας ακούω να με παροτρύνετε "ναι! Πιέστε την κυβέρνηση να ανοίξουν οι ναοί, να ερχόμαστε κι όχι να λειτουργούμαστε από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις". Όμως, εγώ δεν εννοώ να ανοίξουν τα οικοδομήματα των ναών για να εισέλθουμε, που πολύ καλά έκανε η κυβέρνηση και τα έκλεισε, αφού ο λαός μας έδειξε και γενικά συνεχίζει να δείχνει (ίσως από κόπωση) ελλιπή ευθύνη πάνω στο θέμα».

«Πιστέψαμε ότι συν-κυβερνούμε το κράτος μας, οι θρησκευόμενοι χριστιανοί, ακόμα και πολλοί κληρικοί μας, όπως αποδείχτηκε ότι πολύ καλύτερα το κυβερνούν οι πολιτικοί, επειδή εμείς δεν μπορούμε να κατευθύνουμε τελικά ούτε το ποίμνιό μας. Η ευσεβιστική αλλοφροσύνη μετέτρεψε τα λογικά πρόβατα σε απρόβλεπτα ερίφια που θέλησαν να υποκαταστήσουν τους ποιμένες. Ενώ ο ίδιος ο Θεός μας διδάσκει να υπακούμε ακόμα και στην κοσμική εξουσία (που στο κάτω-κάτω στις μέρες μας είναι από το λαό μας δημοκρατικά εκλεγμένη), πολλοί χριστιανοί μας κίνησαν επανάσταση ενάντια στην Εκκλησία τους, που δεν ξέρω αν φέρει ανάσταση, πάντως μέχρι τώρα σπέρνει θανάτους», συνεχίζει στο άρθρο του.

Στο ίδιο κείμενο, ο μητροπολίτης Άνθιμος αναφέρεται στη θεία κοινωνία, γράφοντας ότι «βεβαίως δεν βλάπτεται κανένας απ' αυτήν». Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Είναι και οι εκτός της εκκλησίας που έτσι αμφισβητούν τη θεία κοινωνία. Ε και; Θα πεθάνουμε εμείς επειδή υπάρχουν κάποιοι άγευστοι, άπειροι και ανίδεοι της πνευματικής μας πορείας και αμφισβητούν το Μυστήριο της ζωής; Βεβαίως η θεία κοινωνία είναι ζωή, βεβαίως δεν βλάπτεται κανένας απ' αυτήν, αλλά αυτό είναι εμπειρία, μετρήσιμη από μας, αλλά απροσμέτρητη από τους κοντόφθαλμους αναλφάβητους της εκκλησιαστικής βιοτής. Οπότε, τι; Θα αναλάβουμε εμείς να τους αποδείξουμε τη ζωή μας; Ή θα γίνουμε δικηγόροι του Χριστού; Εκείνους δεν υπερασπίστηκε ούτε τον εαυτό του στο Πραιτώριο, αλλά σιωπούσε, όταν ο Πιλάτος προσπαθούσε να τον αθωώσει».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ