Κορωνοϊός: Η ραγδαία αύξηση θανάτων και διασωληνωμένων απομακρύνει την άρση του lockdown

Κορωνοϊός: Η ραγδαία αύξηση θανάτων και διασωληνωμένων απομακρύνει την άρση του lockdown Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η παράταση του lockdown και μετά τις 30 Νοεμβρίου, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού συνεχίζουν να κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ καθοριστικής σημασίας ήταν η κατακόρυφη αύξηση των θανάτων.

Ενδεικτικά, μέσα σε μόλις μία εβδομάδα και συγκεκριμένα από το προηγούμενο Σάββατο 14 Νοεμβρίου μέχρι και χθες 21 Νοεμβρίου, έχασαν τη ζωή τους 533 άτομα.

To ενδεχόμενο άρσης του lockdown απομακρύνεται σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς η κυβέρνηση φέρεται να περιμένει το «πράσινο» φως από τους λοιμωξιολόγους, ώστε να ανακοινώσει τις νέες αποφάσεις που θα κριθούν από τα καθημερινά νούμερα και από το πόσο θα τηρηθούν τα μέτρα. Το επόμενο βήμα της άρσης των μέτρων θεωρείται βέβαιο ότι θα αφορά το λιανεμπόριο, ενώ τρίτη στη σειρά θα είναι η εστίαση, με πολλές ωστόσο επιφυλάξεις για το αν και πότε θα ανοίξει.

Σχετικά με το αν θα ανοίξουν πρώτα τα σχολεία, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε πως οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του κορονοϊού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων.

«Είναι νωρίς να μιλάμε για οποιαδήποτε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής παθολογίας λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, μιλώντας χτες στην ΣΚΑΪ.

Με δεδομένο το αρνητικό ρεκόρ των 108 νεκρών και των 522 διασωληνωμένων, ο καθηγητής είπε ότι πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, είναι αναμφισβήτητα η ασφαλής, αποτελεσματική και ισότιμη αντιμετώπιση των ασθενών που βρίσκονται όχι μόνο ΜΕΘ αλλά και στις απλές κλίνες COVID.

«Η κυβέρνηση οφείλει να έχει σχέδιο άμεσης εφαρμογής ώστε να ανταποκριθεί χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση στην ανάγκη της αγοράς για επαναλειτουργία», δήλωσε από την άλλη, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης, επισημαίνοντας πως το σχέδιο επανεκκίνησης της αγοράς θα ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα που επισήμως θα το αποφασίσει ο πρωθυπουργός, κατόπιν εισήγησης της επιστημονικής κοινότητας ότι λήγει η γενική απαγόρευση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM