Κόντρα Τσίπρα- ΝΔ για μαθητές στην Ηλεία που έκαναν τηλεκπαίδευση έξω από καφενείο

Κόντρα Τσίπρα- ΝΔ για μαθητές στην Ηλεία που έκαναν τηλεκπαίδευση έξω από καφενείο Facebook Twitter
0

Αφορμή για νέο γύρο πολιτικής κόντρας, σχετικά με τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης, αποτέλεσαν οι εικόνες από μαθητές στην Ηλεία, που παρακολουθούν τα μαθήματά τους έξω από καφενείο.

Ο κοινοτάρχης της Πεύκης, Γρηγόρης Ξουλέης, έκανε γνωστό το πρόβλημα με ανάρτηση στο Facebook, στην οποία δημοσίευσε φωτογραφίες και ανέφερε ότι τα παιδιά του χωριού κάνουν μάθημα στο κρύο, στον μοναδικό χώρο που έχει ίντερνετ.

Πρόκειται για 17 παιδιά, μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, που κάνουν μάθημα τηλεκπαίδευσης στον ημιυπαίθριο χώρο του καφενείου του κοινοτάρχη, τον μοναδικό χώρο που έχει ίντερνετ στο χωριό. Στην ανάρτησή του ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι έχει κάνει αίτηση για σύνδεση ίντερνετ στο κοινοτικό γραφείο και να πηγαίνει στο χωριό για συνταγογραφήσεις, από πέρυσι τον Νοέμβριο, χωρίς αποτέλεσμα. Σε δηλώσεις που έκανε ο κοινοτάρχης τόνισε επίσης ότι οι περισσότεροι μαθητές δεν έχουν tablet ή laptop.

Ως πρόεδρος της Πευκης θα κανω τα αδύνατα δυνατά για αυτές τις εικόνες με τα παιδιά του χωριού μου να κάνουν μάθημα εξω...

Δημοσιεύτηκε από Lakis Xouleis στις Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020

Μετά την έκταση που πήρε το θέμα, τον ενημέρωσαν ότι από τη Δευτέρα θα επιλυθεί το πρόβλημα, σύμφωνα με νεότερη ανάρτησή του.

«Κατάντια του Μητσοτάκη και της Κεραμέως»

Τις εικόνες από αυτό το χωριό της Ηλείας σχολίασε με ανάρτησή του στα social media ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι πρόκειται για «κατάντια του κ. Μητσοτάκη και της κ. Κεραμέως».

«Η εικόνα αυτή δυστυχώς δεν είναι από κάποια τριτοκοσμική χώρα. Είναι από την Ελλάδα της κυβέρνησης των "αρίστων". Πέντε μικροί μαθητές μέσα στο κρύο μπροστά σε δύο κινητά να προσπαθούν μάταια να παρακολουθήσουν μάθημα. Η κατάντια αυτή είναι κατάντια του κ. Μητσοτάκη και της κας Κεραμέως. Είναι όμως, δυστυχώς, ταυτόχρονα και κατάντια της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτησή του.

«Για ακόμη μία φορά η πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση μετατρέπεται σε φιάσκο, αφήνοντας μαθητές να περιμένουν μάταια με τις ώρες μπροστά στην οθόνη και πολλούς γονείς να έχουν χάσει μαζί με μία ημέρα από τη δουλειά τους και την υπομονή τους. Ωστόσο, ακόμα και αν λειτουργούσε άψογα, για χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα, δεν έχουν τα μέσα για να ανταπεξέλθουν ταυτόχρονα σε τηλεκπαίδευση των παιδιών τους και τηλεργασία, θα ήταν δώρον άδωρον», έγραψε ακόμη ο κ. Τσίπρας.


«Μία τετραμελής οικογένεια χρειάζεται τουλάχιστον δύο με τρεις υπολογιστές. Έχει σκεφθεί κανείς στην κυβέρνηση πόσα νοικοκυριά μπορούν να διαθέσουν αυτά τα χρήματα; Μάλλον όχι. Γιατί; Απλά γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Πάλι καλά που κάτι άρχισαν τελευταία να καταλαβαίνουν, ότι υπάρχουν πολίτες εξαρτημένοι από το μισθό τους...», καταλήγει η ανάρτησή του.

Η εικόνα αυτή δυστυχώς δεν είναι από κάποια τριτοκοσμική χώρα. Είναι από την Ελλάδα της κυβέρνησης των «αρίστων». Πέντε...

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020

ΝΔ: Ο Τσίπρας παίζει με τις αγωνίες των πολιτών

Η ΝΔ απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον ότι εξακολουθεί να παίζει με τις αγωνίες των πολιτών.

«Ποντάρει στην καταστροφή μήπως ξεφύγει από τα στρατηγικά του αδιέξοδα. Έχοντας χτίσει την καριέρα πάνω στους "αγανακτισμένους" και στα "μαγκάλια" πιστεύει ότι μπορούν να επαναληφθούν σκηνές του παρελθόντος. Σήμερα λοιπόν έκανε σημαία φωτογραφία από καφενείο της κοινότητας Πεύκης της Ηλείας την οποία μοίρασε ο ίδιος ο κοινοτάρχης και ιδιοκτήτης του καφενείου σε τοπικά ΜΜΕ. Το ζήτημα του τεχνολογικού εξοπλισμού για τα σχολεία όμως δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση και αποτυπώνει μια κατάσταση που δεν δημιουργήθηκε χθες και για την οποία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βαρύτατες ευθύνες», επισημαίνει η ΝΔ σε ανακοίνωση.

Ακόμη, αναφέρει ότι ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας «που ζήτησε από χθες ενημέρωση από όλους τους διευθυντές σχολείων για προβλήματα και ελλείψεις ουδέποτε ενημερώθηκε αρμοδίως για τις συγκεκριμένες ελλείψεις». Η ΝΔ συνεχίζει αναφέροντας ότι ο δήμαρχος Πύργου ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ για τις ελλείψεις και αύριο παραδίδει στην συγκεκριμένη κοινότητα 15 λάπτοπ (σε σύνολο 200 για ολόκληρο τον δήμο.

«Αυτό όμως που πρωτίστως οφείλει να γνωρίζει ο κ. Τσίπρας είναι ότι με ευθύνη του πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι νομοί της Δυτικής Ελλάδας το 2018 ήταν οι μόνοι νομοί της χώρας που δεν έλαβαν μερίδιο από τον τεχνολογικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 47.190.857 ευρώ για τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και 21.460.210 ΙΕΚ και ΕΠΑΛ ολόκληρης της χώρας γιατί δεν υπέβαλαν έγκαιρα τη σχετική μελέτη με δική τους αποκλειστική ευθύνη», επισημαίνει ακόμη η ΝΔ και καταλήγει:

«Ασφαλώς δεν περιμένουμε τίποτα περισσότερο από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντα πόνταραν στην καταστροφή. Το ίδιο κάνουν και τώρα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM