Τουλάχιστον 40 άτομα κατάφεραν χτες το βράδυ να μπουν μέσα στο Πολυτεχνείο, σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις απαγορεύσεις και αυτή την ώρα, είναι σε εξέλιξη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 

Συγκεκριμένα, γύρω από το Πολυτεχνείο, τόσο επί της οδού Πατησίων, αλλά και επί της οδού Στουρνάρη έχουν παραταχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ. Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες είχε αποκλειστεί η πρόσβαση στο Πολυτεχνείο και είχε κλείσει η οδός Στουρνάρη.

 

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να αποφασιστεί αν τα ΜΑΤ θα προβούν σε περαιτέρω ενέργειες -όπως η εκκένωση του Πολυτεχνείου.

 

Η κυβέρνηση διεμήνυσε ότι φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου και για το ζήτημα ξέσπασε μεγάλη αντιπαράθεση και στη Βουλή, όπου ορισμένα κόμματα δήλωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν πορεία τη 17η Νοεμβρίου. Όμως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε ανακοινώσει την ακύρωση της πορείας του Πολυτεχνείου λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

 

«Το 2020 δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν, το ίδιο θα γίνει με το Πολυτεχνείο. Όταν θα ανοίξει η χώρα θα είμαστε όλοι μαζί για να γιορτάσουμε τις μεγάλες γιορτές» είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr