Εξαδάκτυλος: Ολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη «χθες» - Οι ΜΕΘ που αναπτύσσονται γεμίζουν

Εξαδάκτυλος: Ολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη «χθες» - Οι ΜΕΘ που αναπτύσσονται γεμίζουν Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη, ή ακόμα και στην ευρύτερη βόρεια Ελλάδα, ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να πάμε σε μέτρα Μαρτίου χθες» σχολίασε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχετικά με την αναγκαία, κατά τον ίδιο, περαιτέρω αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων.

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο δυσκολότερο σημείο. Mετά τη 13η μέρα περιοριστικών μέτρων δεν έχουμε δει ούτε σταθεροποίηση, πόσο μάλλον αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων (...) Κούραση βλέπουμε στο ρυθμό της εξάπλωσης, όχι σταθεροποίηση στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα».

«Οι αριθμοί θα χειροτερέψουν πρόσκαιρα, τελευταίοι ανεβαίνουν, τελευταίοι κατεβαίνουν» προέβλεψε ο γιατρός. «Οι εντατικές τις Θεσσαλονίκης, όσες αναπτύσσονται το πρωί, γεμίζουν μέχρι το τέλος της ημέρας». 

Καταφέρθηκε χωρίς να κατονομάσει εναντίον κληρικών που στο μεσοδιάστημα δεν τηρούσαν την δέουσα στάση απέναντι στην πανδημία ενώ προειδοποίησε ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό είναι 3,5 με 4 φορές πιο εκτεθειμένο από τους πολίτες. Έκανε έκκληση στους επαγγελματίες υγείας να τηρούν τα πρωτόκολλα με «διπλάσια αυστηρότητα» και να είναι ιδιαίτερα προσεχτική στα διαλείμματα, εκεί που «βγαίνει η μάσκα και πίνουν καφέ».

Απευθυνόμενος δε στους εργοδότες που παρανομούν και ζητούν από εργαζόμενους που πρέπει να μείνουν σπίτι να πάνε στην εργασία τους, τόνισε πως οι ΜΕΘ είναι γεμάτες όχι μόνο από ηλικιωμένους αλλά και από ανθρώπους στην τέταρτη ή πέμπτη δεκαετία της ζωής τους. «Πολλοί από αυτούς είναι εργοδότες», είπε χαρακτηριστικά. 

Η νοσηλεύτρια του ΑΧΕΠΑ Ελένη Μπακιρλή επιβεβαίωσε, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, πως στο νοσοκομείο οι μονάδες COVID-19 είναι γεμάτες. «Από σήμερα δόθηκαν τέσσερις κλίνες ΜΕΘ σε μη COVID που δίνονται σε περιστατικά COVID. Θα προστεθούν άλλες δύο».

«Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα, όλοι μας είμαστε φοβισμένοι, δέχεται παρά πολύ μεγάλη πίεση το ΕΣΥ. Οι περισσότεροι υγειονομικοί υπάλληλοι είναι μεγαλύτερης ηλικίας, ανήκουν και οι ίδιοι σε ευπαθείς ομάδες, ενώ προστίθενται συνάδελφοι σε καραντίνα και συνάδελφοι που πρέπει να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού» τόνισε η κα Μπακιρλή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ