Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη με Κικίλια στη Θεσσαλονίκη - «Τεράστια διασπορά» στην κοινότητα

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη με Κικίλια στη Θεσσαλονίκη - «Τεράστια διασπορά» στην κοινότητα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Έκτακτη σύσκεψη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη, για την έξαρση του κορωνοϊού στην περιοχή. 

Ο κ. Κικίλιας συναντάται με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου και λοιμωξιολόγους των νοσοκομείων της συμπρωτεύουσας, όπου το σύστημα υγείας βρίσκεται στο «κόκκινο» όπως επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός, προαναγγέλλοντας μετατροπή άλλων κλινών ΜΕΘ σε κλίνες για βαριά περιστατικά Covid-19

Και χθες, η Θεσσαλονίκη κατέγραψε περισσότερα κρούσματα από την Αττική, με τον κ. Κικίλια να επιβεβαιώνει πως η θετικότητα στην περιοχή ανέρχεται στο 32% και τα νοσοκομεία δέχονται πίεση. Απέρριψε ωστόσο ως «αφόρητα, ντροπιαστικά fake news» τα δημοσιεύματα περί αβοήθητων ασθενών και επιλογές για διασωληνώσεις σε ΜΕΘ.

Ο ίδιος ανακοίνωσε την ενίσχυση των νοσοκομείων με ην εισαγωγή πενήντα νέων κλινών ειδικών μονάδων έως και την Πέμπτη, με νευροχειρουργικές, καρδιοχειρουργικές και αγγειοχειρουργικές κλίνες να μετατρέπονται σε πολυδύναμες κλίνες ΜΕΘ Covid-19 με υπάρχοντα αποθέματα εξοπλισμού.

Κοτανίδου: Στο 35% με 37% η θνητότητα στις ελληνικές ΜΕΘ

Η καθηγήτρια πνευμονολογίας Αναστασία Κοτανίδου είπε ότι η θνητότητα στις ΜΕΘ Covid-19 στην Ελλάδα διαμορφώνεται σε ένα ποσοστό 35% με 37% το οποίο χαρακτήρισε «εξαιρετικό» για «οποιαδήποτε μονάδα σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη».

Όπως είπε η ίδια, από το ξέσπασμα της πανδημίας έχουν διασωληνωθεί σε ΜΕΘ πάνω από 900 ασθενείς και 330 εξ αυτών έχουν μάλιστα βγει σε «άριστη κατάσταση». Αυτή τη στιγμή η θνητότητα στην Ελλάδα διαμορφώνεται στα 60 άτομα ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM